Gastro
0

Američki hotel obilježava 40. godišnjicu nudeći koktel od 40.000 dolara

Klix.ba
Za 40.000 dolara možete kupiti dobar auto, ili čak neki manji stan, a upravo toliko, vjerovali ili ne, košta jedan koktel.

Riječ je o koktelu Ruby Rose, koji će biti posluživan od 1. juna do kraja ove godine u restoranu hotela White Barn Inn u američkom gradu Kennebunku. Napitak se pravi, između ostalog, od votke Hangar one, svježe iscijeđenog soka od grejpa i šipka te kašike ružinog soka. Uz njega dolazi i 4-karatni rubin.

Ideja o dodavanju rubina u koktel potekla je od gosta koji se šalio sa osobljem restorana. Ispostavilo se da to koktelu daje posebnu boju. Hotel ove godine proslavlja 40 godina postojanja te će ovaj koktel biti specijalno posluživan kako bi se to obilježilo, prenose američki mediji.

Ipak, osoblje restorana je svjesno da prodaja koktela neće ići tako lako, tako da će smatrati istinskim podvigom ukoliko prodaju više od jednog koktela. Međutim, uopće ne mora značiti da neće biti i drugačije, budući da tu dolaze bogati poslovni ljudi, političari i slavne osobe koje, dakako, traže i puno luksuza.