Gastro
90

4. internacionalni festival žestokog pića i rakija "Spirit Fest Sarajevo“

Klix.ba
My Face će 1. decembra biti domaćin 4. internacionalnog festivala žestokog pića i rakija, festivala koji iz godine u godinu raste i prezentuje najbolje žestoko piće i rakije na našim prostorima.

Poštovaoci dobre kapljice će moći uživati u velikom broju domaćih i regionalnih proizvođača rakija kao i drugih žestokih pića koja će se promovisati na festivalu.

Na festivalu će se pored degustacija i promocija održati i ocjenjivanje uzoraka rakija u cilju podizanja kvaliteta rakija u BiH i regionu. Veliki broj rakija se takmiči za najbolju rakiju festivala, a uzorke će ocjenjivati stručna komisija na čelu sa prof. dr. Nerminom Spaho i prof. dr. Milenkom Blesićem koji sigurno neće imati nimalo lagan zadatak.

Rakije se ocjenjuju po kategorijama: kategorije rakija od voća i grožđa, kategorija specijalnih rakija i kategorija likera.

Specijalni gosti festivala biće proizvođači sireva iz Bosne i Hercegovine jer festival želi promovisati sve grane domaće proizvodnje. Bosna i Hercegovina kao i region su u Evropi poznati po rakijskoj i vinskoj kulturi kao i proizvodima zdrave hrane. Želja organizatora festivala je da kroz tu tradiciju Bosnu i Hercegovinu i region predstave u najboljem svjetlu - kroz kvalitet naših proizvoda.

Posjetioci će tokom festivalskog dana uživati i u muzičkom programu. Osim dobrog provoda na samom festivalu posjetiocima se pruža mogućnost i da svoje rakijske i barove žestokog pića obogate najkvalitetnijim pićima po promotivnim cjenama.

Organizator festivala je Udruženje "Spiritus" i "Profesiona",a partner projekta je MD ENT.Group. Festival je podržala i Vanjskotrgovinska komora BiH.