lifestyle
18

Hotel Krone – kruna u njedrima Sarajeva

Hotel Krone (Kruna), nalazi se u jednom od najljepših dijelova Sarajeva, području koje je naseljavano još prije nekoliko hiljada godina, u nekadašnjoj rimskoj proviciji, mjestu pod suncem koje je liječilo svojim izvorima zbog kojeg je i dobilo ime Ilidža, što bi u prijevodu značilo - lijek ili ono što čovjeku daje zdravlje.

Smješten na ulazu u aleje kestenova, Hotel Krone je istinski dragulj u raskošnom mozaiku kulturne baštine Bosne i Hercegovine. Stara zgrada izgrađena je još 1907. godine, i njena bogata historija prožeta je pričama o jednom zaboravljenom vremenu i ljudima koji su je pohodili. O tome svjedoče rijetki i unikatni artefakti koji su pažljivo uklopljeni u eneterijer ove jedinstvene građevine.

Hotel Krone raspolaže sa 26 soba i apartmana, pri čemu je gostima na raspolaganju i privatni spa centar Aqua S napravljen u stilu starih rimskih kupatila. Jedna od posebnosti ovoga objekta je i luksuzno opremljeni restoran okružen zelenilom i znamenitostima. U neposrednoj blizini su termalni izvori, kao i svjetski poznati ratni tunel, Tunel spasa, koji je tokom agresije na BiH bio jedina poveznica Sarajeva sa svijetom.

Boravkom u Hotelu Krone, odlazite iz Sarajeva bogatiji za jedno neprocjenjivo iskustvo i ugođaj.