lifestyle
0

Holandija: Maratonska molitva kao protuteža 666

FENA
Holandska vjerska grupa u utorak je organizirala 24-satni molitveni maraton strahujući da bi današnji datum 6. juni 2006. - 06.06.06. mogao dati dodatnu snagu Antikristu.

Knjiga objave Novog zavjeta tvrdi kako je broj 666 "broj zvijeri", koji neki kršćani tumače kao dolazak Antikrista ili početak apokalipse.

Glasnogovornik holandske vjerske grupe Jan Piet izjavio je kako njegova grupa, međutim, nije posebno fascinirana numerologijom, niti je zabrinuta da će Antikrist stići na zemlju u utorak.

"Ne mislim da bi đavo mogao učiniti nešto više danas nego bilo kojega drugog dana u godini. On izaziva neslogu i slavi svoje pobjede skoro svakog dana", kazao je Piet.

Utorak je, međutim, "neobičan dan" zbog datuma, kazao je on.

"To je dan kada mnogo ljudi, brojne grupe mogu iskoristiti kako bi ostvarili sve što ima veze s đavolom i zlom. Želimo okupiti veliki broj kršćanskih vjernika kao neku vrstu protuteže tome", kazao je.

Oko 50 većinom protestantskih crkava raznih naziva u Holandiji okupilo se na molitvenom maratonu koji će se okončati u 18 sati. Slične maratonske molitve upriličene su danas u 23 zemlje, uključujuči Sjedinjene Države, Kanadu i Britaniju.