lifestyle
0

Genijalna dvogodišnja Georgia

Sarajevo-x.com
Georgia Brown je sa svoje dvije godine postala najmlađa članica prestižnog britanskog kluba "Mensa“, zajednice koju čine izuzetno pametni ljudi sa nevjerovatno visokim koeficijentom inteligencije. Na testovima za mjerenje inteligencije Georgia je postigla zadivljujuće rezultate, a njen IQ iznosi nevjerovatnih 152.

Ovakav koeficijent inteligencije dvogodišnju Georgiju postavlja na istu intelektualnu razinu sa genijalnim fizičarom Stephenom Hawkingom kada je bio njenih godina. Martin, i Lucy Brown, Georgijini roditelji su oduvijek znali da je njihova najmlađa kćerka izuzetno bistro dijete jer je sa devet mjeseci prohodala, kada je imala 14 mjeseci počela se sama odijevati, a sa 18 mjeseci vodila je prave konverzacije sa svojom porodicom.

"Georgia zna brojati i razlikuje boje. Kada je počela govoriti kompletnim rečenicama znala je kazati: 'Ja sam Georgia i imam jednu godinu'", objasnila je Lucy.

Iako je Georgia pravi mali genije, ona uživa u igrama sa svojim vršnjacima, voli gledati televiziju, a najviše voli časove baleta.