lifestyle
638

Fotografija Adnana Bubala među 10 najboljih u izboru stranica 500px.com i Recourse Travel

Klix.ba
Morning in Golden Valley (Foto: Adnan Bubalo)
Morning in Golden Valley (Foto: Adnan Bubalo)
U izboru 10 najboljih "travel fotografija" glavnog urednika Recourse Travel Michaela Bonocorea i Klassy Goldberga urednika 500px.com, našlo se i djelo fotografa Adnana Bubala.

500px.com je vodeća online fotografska zajednica koja okuplja preko 7 miliona fotografa iz više od 200 zemalja, a Adnanova fotografija nastala na Borikama izabrana je kao jedan od najboljih.

Fotografija "Morning in Golden Valley" je snimljena za potrebe Via Dinarice, koncepta koji povezuje sedam država kroz koje se proteže planinski lanac Dinarskih Alpi: od Slovenije do sjeverne Albanije. Srce ove velike staze, slične stazama Via Alpina i Apalači je u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Projekat je inicijativa USAID-a i UNDP-a, koji se fokusira na dio Via Dinarice u BiH i koji se provodi u saradnji sa lokalnim partnerima. Osmišljena je sa sveukupnim ciljem da doprinese smanjenju ekonomskih, društvenih i regionalnih različitosti u BiH kroz afirmaciju Via Dinarice kao regionalne turističke destinacije, kao i da poveća konkurentnost BiH u oblasti turizma u prirodi.

Adnan Bubalo jedan je od najuspješnijih bh. fotografa prirode, pejsaža i putovanja. Njegove radove objavili su internet portali u skoro svim zemljama svijeta. Od poznatih prostor su mu posvetili Nacionalna geografija Travel, The Weather Channel, The Hufington Post It, Digital Photographer magazin UK i drugi.