lifestyle
0

Fanatični obožavatelj horor filma ubio najboljeg prijatelja

Klix.ba
Scena iz filma 'Queen Of The Damned'
Scena iz filma 'Queen Of The Damned'
22-godišnji Allan Menzies iz Škotske osuđen je na doživotni zatvor, jer je zbog opsesije vampirima ubio svog najboljeg prijatelja, a zatim pio njegovu krv i jeo dijelove lobanje, objavili su britanski mediji u četvrtak.

U svom obraćanju Visokom sudu u Edinburghu, optuženi je izjavio kako je sklopio pakt sa vampiricom iz horor filma snimljenog 2002. godine pod naslovom 'Queen Of The Damned', te nadajući se da će tako postati besmrtan, probadao nožem 21-godišnjeg Thomasa McKendricka do smrti.

Prema njegovim riječima glavni krivac za ovo okrutno i mučno ubistvo je glavni lik spomenutog filma, Akashu, koju je glumila preminula američka pjevačica Aaliyah. Akashu ga je posjetila u njegovom domu i naredila mu da što prije izvrši ovo ubistvo. Menzies je proglašen krivim, nakon što je njegova molba da mu se sudi sa umanjenom odgovornosti odbijena. Sudija je u srijedu osudio Menziesa na najmanje 18 godina bez prava na uslovnu slobodu, nazivajući ga 'zlom, nasilnom i strašno opasnom osobom koja nema pravo na slobodu'.