lifestyle
0

Engleski grad Hull proglašen "najglupljim gradom u Britaniji"

FENA
Sjevernoengleski grad Hull proglašen je "najglupljim gradom u Britaniji". Osim toga, to je i najsiromašniji i najjeftiniji grad za život u toj zemlji, pokazalo je istraživanje koje je proveo časopis Men's Health.

Industrijski grad u Yorkshireu, koji se zove Kingston upon Hull, ali ga uglavnom svi skraćeno nazivaju samo Hull, ima oko 250 hiljada stanovnika.

Glavni grad Škotske Edinburgh proglašen je "najpametnijim" gradom u Britaniji. U istraživanju su uzeti u obzir faktori poput rezultata na maturalnim ispitima, broj stanovnika s fakultetskim obrazovanjem i uspjeh koji su stanovnici pojedinog grada pokazali na BBC-jevom kvizu inteligencije Test The Nation.

Drugi i treći najgluplji gradovi su Stoke (u Staffordshireu na zapadu središnje Engleske) i Liverpool, dok je Manchester proglašen "najprostijim", ali s "najbolje odjevenim" stanovnicima. "Najgore odjeveni" su stanovnici Stokea, a "najpijaniji" i "najopasniji" grad je Glasgow.

Stanovnici Liverpoola imaju i "najbolji smisao za humor", a oni u Cardiffu su "najpristojniji".

Stanovnici Hulla nisu presretni dodijeljenom im titulom. Priznaju da su za svog zastupnika u parlamentu izabrali aktualnog zamjenika premijera Johna Prescotta, sklonog aferama, ali ističu i da su iz Hulla jedan od najvećih britanskih pjesnika 20. stoljeća Philip Larkin, pjevač grupe The Beautiful South Paul Heaton, pjevač Fine Young Cannibalsa Roland Gift, nogometaš Nick Barmby i Amy Johnson, prva žena koja je sama preletjela iz Engleske u Australiju.

Hullu ovo nije prva ovakva titula - prije tri godine pobijedio je na natjecanju Crap Towns (usranih gradova).