lifestyle
45

Dvadesetogodišnja milijarderka skupocjene hotele morat će zamijeniti studentskom sobom

Klix.ba
Katherina Andresen koja je nedavno proglašena najmlađom milijarderkom na svijetu, zaista zna uživati u životu. Novac ne štedi i troši ga na ono što je čini sretnom - luksuzni automobili, zabave na jahtama s mnogo šampanjca i odmore iz snova.

No, ova dvadesetogodišnja Norvežanka priznala je kako joj nije uvijek bilo lako. Odrastala je slušajući brojne kritike na račun njenog oca, pa i poput onih u kojem ga optužuju da "ubija ljude svojom fabrikom duhana održavajući njihovu ovisnost".

"Kada sam bila tinejdžerka otišla sam do bankomata da vidim koliko novca mi je ostalo. Imala sam oko 100 eura, što je bilo uobičajeno. sjećam se da su tada stajali neki muškarci okolo mene kako bi vidjeli koliko novca imam. Osjećala sam se veoma loše", kazala je Katherina.

Ona i njena mlađa sestra su dobile od oca 1,2 milijarde dolara što ih je učinilo najmlađim milijarderkama. Bogatstvo kompanije Andersen izgrađeno na industriji duhana koju je osnovao njihov pra-pra-pra-pradjed. Tada je to bila najveća norveška fabrika cigareta. Prodana je 2005. godine za 500 miliona dolara, a novac je investiran u imanja, firmu Andresen Company i fondove za zaštitu od rizika. Dvije godine nakon toga, otac je dao kćerkama 80 posto dionica kompanije.

Navikla je na ugodan život u hotelima, nositi skupocjenu odjeću i jesti skupocjenu hranu, o čemu redovno obavještava svoje obožavatelje na Instagramu kojih ima 2.536. Sada će taj život zamijeniti pravim studentskim.

"Moja velika soba, pop umjetnost, odjeća i cipele... Sada ću to morati zamijeniti ovom malom smrdljivom studentskom sobom", napisala je uz fotografije koje je objavila na Instagramu.

Naime, milijarderka je upisala društvene nauke na Univerzitetu Amsterdam, te misli kako će se teško prilagoditi takvom stilu života. Univerzitet Amsterdam nalazi se na pretposljednjem mjestu tabele univerziteta s niskim standardom u Holandiji.

Katherina je u vezi sa slavnim glamuroznim modelom Madsom Madsenom.