lifestyle
0

Dječak umro zbog kompjuterske igrice

NINA
Jedan dvanaestogodišnjak iz Jekaterinburga, u zapadnom Sibiru, umro je nakon što je izgubio svijest nakon 12 sati provedenih za kompjuterskom igricom u jednom od lokalnih klubova, prenijeli su danas ruski mediji.

Liječnici su uvjereni da je uzrok moždanog udara koji je doživio dječak upravo pretjerana zaokupljenost virtualnom borbom protiv čudovišta.

S početkom raspusta dječak Sergej bukvalno se preselio u kompjuterski klub, provodeći u virtualnom svijetu 10-12 sati dnevno i dolazeći kući samo da prezalogaji i prespava.

Roditelji mu nisu zabranjivali da se igra, smatrajući da poslije završetka školske godine dječak ima pravo na odmor.

Kobnog dana posle 12-satne igre dječak je iznenada počeo drhtati i pao je na pod obuzet grčevima, a na usta mu je izbila pjena.

S dijagnozom epileptičnog napada prebačen je u gradsku dječju bolnicu, gdje su liječnici konstatirali da je izgubio orijentaciju u prostoru, prestao prepoznavati roditelje i ponašao se neadekvatno.

Nakon nekoliko dana obdukcija je pokazala da je smrt nastupila uslijed jakog moždanog udara.

"Bili smo šokirani do koje mjere je oštećen dječakov mozak", rekao je liječnik Aleksej Sulimov, objasnivši da je uslijed dugotrajnog emotivnog stresa kod dječaka, koji nije imao nikakve predispozicije za moždani udar, poremećeno snabdijevanje mozga krvlju a zatim i prekinuto snabdijevanje mozga kisikom, što je i dovelo do smrti.

Vezani članci