lifestyle
0

Disneyjevi klasici: "Knjiga o džungli" u prodaji od 31. oktobra

Ove jeseni Tropik i Egmont predstavljaju kolekciju od 25 izabranih Disneyjevih priča. Došlo je vrijeme da i novim generacijama Disneyjeve bajke uljepšaju djetinjstvo.

Mališani, ali i njihovi roditelji, moći će uživati u pričama koje je na svoj jedinstven način prenio Walt Disney svojim nezaboravnim ilustracijama koje zauvijek ostaju u srcima velike i male djece.

Urađene u tvrdom povezu, sa prelijepim ilustracijama na 64 stranice, ove slikovnice postat će sastavni dio brojnih porodičnih biblioteka. U kolekciji "Disney Klasici - Priče uz koje se sretno raste" nalaze se "101 Dalmatinac", "Petar Pan", "Mala sirena", "Bambi", "Kralj lavova" i mnogi drugi naslovi.

Ovog četvrtka, 31. oktobra, na kioske širom BiH stiže četvrta slikovnica iz kolekcije najljepših Disneyjevih klasika, "Knjiga o džungli", topla priča o prijateljstvu dječaka Mowglija i životinja u džungli. Autor "Knjige o džungli", Rudyard Kipling (1865-1936), rođen je u Bombaju, u Indiji. Riječ je o piscu kratkih priča i prvom Englezu koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost, a njegovim najpopularnijim radovima pripada upravo Knjiga o džungli, prema kojoj je Disney napravio istoimeni film 1967. godine.

Svima koji propuste kupiti neku od knjiga u redovnoj prodaji, bit će omogućeno da iste naruče putem službene web-stranice (www.tropik.ba) ili pozivom na telefon 062/747-704. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici, a iz produkcijskih razloga knjige na ćirilici neće biti puštane u prodaju prema rednom broju koji se nalazi na knjizi.