lifestyle
0

Detalji sa vjenčanja Katie Holmes i Toma Cruisea

Sarajevo-x.com
Iako su se zvanično vjenčali u Los Angelesu, pravi svadbeni spektakl Katie Holmes i Toma Cruisea održan je sinoć u Odescalchiju, talijanskom dvorcu iz bajke, smještenom 45 kilometara sjeverozapadno od Rima.

Nakon razmjene zavjeta i dugog prvog bračnog poljubca, veličanstveni vatromet je obasjao nebo iznad talijanskog gradića Bracciano.

Bračni par Cruise je avionom iz Rima otputovao na Maldive, gdje će provesti medeni mjesec.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Ceremoniju je predvodio scientološki svećenik pred više od 150 članova porodice i prijatelja, a šest hiljada svijeća i mnoštvo baklji gorilo je na zidinama dvorca.

[SLIKA]3[/SLIKA]

Vjenčanju iz snova prisustvovali su Isabella i Connor, Cruiseova djeca iz prethodnog braka sa glumicom Nicole Kidman. Kum je bio Tomov najbolji prijatelj David Miscavige, a ulogu kume je preuzela Katiena sestra Nancy Blaylock.

Mlada glumica je prvo nosila crnu haljinu i čizme, a zatim se presvukla u Armanijevu svilenu vjenčanicu boje slonovače. Njen otac, Martin Holmes otpratio ju je do oltara, a mlada je u rukama držala buket kala i ljiljana, kojeg je sam Giorgio Armani osmislio.

[SLIKA]4[/SLIKA]

Mladoženja je nosio mornarsko plavo Armani odijelo, a košulja sa francuskom kragnom je bila sašivena od istog materijala kao i Katiena vjenčanica.

Talijanski pjevač Andrea Bocelli počastio je prisutne prelijepim serenadama, a malo kasnije je slavni bračni par rezao svadbenu tortu, petokatnicu od bijele čokolade. Vatromet nije prestajao, ali se zbog magle nije mogao dobro vidjeti.

Na listi VIP uzvanica bili su i hollywoodski glumac Richard Gere i komičar Jim Carrey.

[SLIKA]5[/SLIKA]

Saznali smo da je Katie svom dragom za vjenčani dar poklonila luksuzni sat Vacheron Constantin sa ugraviranim: "Volim te".

Publicisti novopečenog bračnog para su saopštili kako su, prije dolaska u Italiju, Katie i Tom ozvaničili brak u Los Angelesu,, jer je to običaj za američke parove koji se odluče vjenčati izvan SAD-a.

Foto: Andrea Venturini/Bauer-Griffin