lifestyle
0

Deset najslađih malih pobjeda

Sarajevo-x.com/AskMen.com
Iako nismo svi mi stvoreni za osvajanje raznih sportskih takmičenja, svako može uživati u uzbuđenju i zadovoljstvu koje pružaju slatke male pobjede. Od poražavanja djeteta u partiji šaha do pronalaska idealnog parking mjesta, ovi jednostavni trijumfi svuda su oko nas. U nastavku saznajte koje su to najslađe male pobjede koje će vas usrećiti.

Poraziti dijete

Djeca mogu djelovati kao slaba konkurencija, jer ipak su oni slabašna mala bića, koja se vrlo često, od uzbuđenja ili nervoze, upiške u gaćice. Međutim, u nama se javi neobičan osjećaj zadovoljstva kada u nekoj igri upravo pobijedimo djecu. Neovisno o tome da li je to košarkaška utakmica u dvorištu ili partija šaha dok kiša lije, uvijek je lijepo podsjetiti malene vragove da još mnogo toga moraju naučiti. Naši očevi i stričevi su uživali u ovakvim vrstama malih pobjeda, pa je sasvim pošteno da se ovaj ciklus ponavlja i kod svake sljedeće generacije.

Slučajno pronaći novac

Nema ništa slađe u životu od stvari koje vam "padnu s neba". Slučajni pronalazak novčanice od 20 KM u vašoj odjeći veoma će vas obradovati, ali to je ništa u poređenju sa srećom koju biste doživjeli kada bi slučajno naletili na hrpicu velikih novčanica. Ova kombinacija dobrog vida, odličnog instinkta i ultrabrzih refleksa svakako zaslužuje mjesto na listi malih pobjeda.

Ubijati male životinje

Male pobjede, kod nekih osoba, ponekad podrazumijevaju žrtvovanje malih životinja. Postoji nešto u tom lovu što muškarcima daje još jači osjećaj muškosti. Bilo da se radi o hvatanju glodara štetočine mišolovkom ili gnječenju žohara ili pauka cipelom, oduzimanje drugog života u većini muškaraca, nažalost, izaziva osjećaj nepobjedivosti i moći.

Dokazati da ste upravu

Mnoge osobe nemaju uvijek sve odgovore, pa je upravo zato dokazivanje da su upravu tokom žučnih rasprava jedno od najvažnijih malih pobjeda, naročito za muškarce. Ovaj osjećaj može biti posebno sladak kada je "protivnik" mnogo obrazovnija i uglađenija osoba, kao i osoba koja mrzi kada nije upravu.

Brz odgovor na uvredu

Većina muškaraca smisli domišljate odgovore punih pola sata nakon što ih je neko uvrijedio. Fantastičan je osjećaj kada se planete savršeno uklope i omoguće im da vrlo brzo uzvrate istom mjerom i postave protivnika na njegovo mjesto. Ovo se ne dešava često, ali ovakve male pobjede su itekako vrijedne.

Pronalazak idealnog parking mjesta

Postoje dvije situacije u životu svakog muškarca kada će on najviše slaviti u vlastitom vozilu. Prva situacija svakako je gubitak nevinosti na zadnjem sjedištu, a druga zauzimanje odličnog parking mjesta u prometnoj ulici ili prilikom odlaska na neki važan sportski događaj. Ovakvi tipovi malih pobjeda se redovno prepričavaju na zabavama i drugim društvenim okupljanjima, jer su idealna prilika da se sretni vozač hvali kako je uspio svoje glomazno vozilo bez problema smjestiti u maleni prostor.

Dobivanje opklade

Postoji nešto čarobno kada od prijatelja uzmete novac, te od sreće poželite skočiti na stol i zaplesati. Ironično, visina uloga je obično smiješno niska, ali to ne spriječava većinu muškaraca da se budalasto ponašaju nakon osvojenih 5 KM.

Savršena priprema odreska

Savršeno pripremljen odrezak je jedna od malih pobjeda za kojom muškarci najviše pate. Upravo zato ne čudi što neki muškarci postanu veoma emocionalni kada okuse savršeno pripremljen mesni odrezak.

Spontano hvatanje objekata

Na muškarce često neočekivano nalijeću objekti, kada su njihovi umovi i tijela zaokupljena nekim drugim zadacima. U većini slučajeva ti se objekti odbijaju o njihova tijela, što rezultira mnoštvom modrica i povrijeđenim egom. Ipak, pripadnici muške populacije ponekad uspijevaju i uhvatiti slučajne objekte, što u njima izazove ogromno uzbuđenje i ponos. Ovi rijetki trenuci mogu biti posebno uzbudljivi kada uspiju spriječiti potencijalno nesretni slučaj, poput hvatanja boce vina ili čaše koji se igrom slučaja sruše sa stola ili hvatanje djeteta koje krene padati sa stepenice.

Otvaranje staklenke

Tehnologija je učinila da se mnogi muškarci osjećaju potpuno beskorisno (vibratori), ali još uvijek postoji jedna oblast u kojoj će usluga muškaraca uvijek biti neophodna: otvaranje "neumoljivih" staklenki za nježniji spol. Ova jednostavna, ali veoma važna aktivnost čini da se muškarci osjećaju poput princa na bijelom konju koji dolazi u pomoć svojoj princezi, te potvrđivanje činjenice da, žene inače nikad ne bi mogle jesti džem, krastavce ili kompot, hrani njihov ego.