lifestyle
0

David Beckham spavao u ime umjetnosti

NINA
Nakon brojnih optužbi za prevaru koje su u posljednje vrijeme izrečene protiv njega, iznajmljivanje hotelske sobe u središtu Madrida bio je vrlo riskantan potez za Davida Beckhama koji je uz to bio u pratnji jedne mlade žene koja je sa sobom nosila videokameru.

Međutim, kako prenosi agencija AFP, ovog puta nestašluk je za jedini cilj imao umjetnost. U Nacionalnoj galeriji portreta u samom središtu Londona danas je predstavljen videoportret popularnog fudbalera koji trenutno igra u klubu Real Madrid, a koji predstavlja rezultat boravka u madridskom hotelu.

Snimka ga prikazuje dok sat i sedam minuta spava potpuno sam na velikom krevetu, a videoportret pod nazivom "David" je djelo Sama Taylora Wooda, jedne od zvijezda u usponu moderne britanske umjetnosti.

Film prikazuje kapetana engleske nogometne reprezentacije u prvom planu, nagog do struka, kako spava nasuprot kamere, što gledatelju daje dojam da dijeli krevet s bivšim igračem Manchester Uniteda.

Film je snimljen neposredno poslije treninga kako bi nogometaš bio dovoljno umoran i lako zaspao.

"To je divan portret koji daje sliku o Beckhamu kakvu do sada nismo vidjeli", izjavila je tim povodom Sara Hougeyt, zadužena za odjel suvremene umjetnosti Nacionalne galerije portreta.