lifestyle
0

Clinton poslao dva e-maila u 8 godina

Klix.ba
Rijedak prizor za vrijeme Billovog mandata
Rijedak prizor za vrijeme Billovog mandata
Među bezbrojnim dokumentima i podacima koji će biti spremljeni u arhivu biti će i skoro 40 miliona e-mailova koje su poslali članovi Clintonova najužeg tima, zaposlenici Bijele kuće i njegovi suradnici.

Ali interesantno je da je sam predsjedenik Bill Clinton poslao samo dva e-maila.

Ova dva maila, pored ostalih, će otići u arhivu u Clintonovom matičnom Little Rocku u državi Arkansas.

Jedina dva "elektronska pisma" koja je sam predsjednik poslao bile su historijski e-mail iz Bijele kuće senatoru i legendarnom astronautu Johnu Glennu dok je ovaj kao član posade space-shutllea kružio Zemljinom orbitom, te testni e-mail koji je Clinton po stupanju na mjesto predsjednika morao poslati kako bi se potvrdilo da zapovjednik američkih vojnih snaga zna pritisnuti tipku da pošalje elektroničku poruku.

Ljudi bliski Clintonu tvrde da je on bio internetski pismen, iako se po podatku o dva poslana e-maila tokom osam godina mandata stiče suprotan utisak.

Razlog ovome treba tražiti i u činjenici da vođa najmoćnije zemlje svijeta u svom prenatrpanom dnevnom rasporedu nema vremena za pisanje elektronskih poruka.

Pored toga on je naravno imao i pomoćnike koji su obavljali taj posao za njega, a također većina odluka iz Ovalnog ureda šalje se putem memoranduma.

Clinton je u skladu sa svojim stilom i kao predsjednik i danas kao privatni građanin uvijek bio skloniji komunicirati telefonom ili rukom napisati tradicionalno pismo umjesto "hladnog" e-maila.