Prvo bh. izdanje Monopola
0

Ćiro i Halid Bešlić kupovali hotele

Sarajevo-x.com
Danas je u Bečkoj kafani hotela Europa u Sarajevu, na veliku radost svih ljubitelja igre 'Monopoly', promovisano prvo bosanskohercegovačko izdanje ove, u svijetu najpopularnije i najprodavanije, društvene igre, koju je za domaće tržište pripremila kompanija Magma. Od prošle sedmice, bh. 'Monopoly' može se potražiti u svim Turbo limač trgovinama.

Svoje umijeće u Monopoly-ju, koji spaja sve generacije i garantuje odličnu zabavu, na današnjoj promociji pokazali su domaćoj javnosti omiljeni Miroslav Ćiro Blažević, Enis Bešlagić, Halid Bešlić, Vedrana i Aleksandar Seksan, te Armin Omerović.

Uz mnogo smijeha, šala i duhovitih opaski, ali i takmičarskog duha potrudili su se da zabave navijače koji su ih bodrili u pohodima na osvajanje sarajevskih, banjalučkih, mostarskih i tuzlanskih ulica, kao i Željeznice, Elektroprivrede i Vodovoda. Gradile su se kuće, ali i hoteli, šanse se propuštale, plaćao se porez, ali i super porez, a poneki je igrač završio i u zatvoru.

Koliko su bili uspješni u svojim trgovačkim i graditeljskim sposobnostima, iako su se zaista trudili, ovoj sjajnoj ekipi je bilo manje važno od odlične atmosfere koju su napravili.

„Lokalizovano izdanje 'Monopoly' društvene igre danas se prodaje u više od 80 različitih zemalja svijeta. Magma i Turbo limač izuzetno su ponosni što se ovom velikom 'Monopoly' svijetu odnedavno pridružila i Bosna i Hercegovina. Društvene igra 'Monopoly' je izvrstan povod za kvalitetno druženje uz zabavu i smijeh što su nam danas ovdje uspješno pokazali i naši poznati 'Monopoly' igrači“, kazala je Nikolina Bošnjak, direktorica kompanije Magma.

Od kada se prvi put pojavila, pa sve do danas, društvenu igru 'Monopoly' igralo je približno 600 miliona ljudi. Osim u domovima, igralo se i na vrhovima Alpa, pod vodom, u kućici na drvetu, u kadi... Najduža partija trajala je čak 70 dana, dok je najduža partija pod vodom trajala preko 1000 sati, uz učešće oko 350 ronilaca koji su se smjenjivali pod vodom kako kontinuitet igre ne bi bio prekinut. Najstrastvenijim igračima cilj je osvajanje nacionalnog ili svjetskog prvenstva, a sada možda i mi uskoro dobijemo pored one fudbalske još jednu uspješnu, 'Monopoly' reprezentaciju.