lifestyle
0

Bugari veoma zainteresovani za zemljište na Mjesecu i Marsu

FENA
Zainteresirani za zemljište na Mjesecu ili Marsu trebalo bi da požure pošto je za prodaju ostao još samo ograničen broj placeva, izjavio je predstavnik nove "lunarne ambasade" u Plovdivu u Bugarskoj.

"Na prodaju nudimo ograničen broj posjeda na Mjesecu i planeti Mars. Otkako smo prije dva dana otvorili ambasadu u Bugarskoj već smo dobili 30 narudžbi", izjavio je koordinator predstavništva Denislav Stojčev.

"Mali komad zemljišta košta oko 20 eura, a veliki dio te sume ide za istraživanja u svemiru", kazao je on.

Lunarna ambasada u Bugarskoj najnovije je predstavništvo te vrste u svijetu. Ambasade zastupaju "upravnika galaktičke vlade", Amerikanca Danisa Houpa, koji je ovih dana lično prisutan u Plovdivu.

Godine 1980. Houp je sebe proglasio vlasnikom Mjeseca i osam planeta sunčevog sistema. Ni Ujedinjene nacije, ni SAD, ni bivši SSSR u to vrijeme nisu protestirali zbog toga.

Denislav Stojčev je rekao da Bugari kasne s kupovinom svemirskih posjeda. Jedan od načina da se kupi takav posjed je i putem interneta, što je do sada učinilo 327 Bugara. Jedan sedamdesetogodišnjak obratio se "ambasadi" u želji da kupi komad zemljišta na Mjesecu na koji se "Apolo 11" spustio davne 1969. godine.

"Ljudi su srećni kad postanu susjedi slavnih glumaca kao na primjer Brucea Willisa", naveo je on.

Vlasnici zemljišta na Mjesecu dobijaju potvrdu o vlasništvu i moraju da poštuju određen kodeks ponašanja koji između ostalog strogo zabranjuje donošenje oružja na "imanje".