lifestyle
0

Britney konačno "ozakonila" brak

NINA
Drugi brak Britney Spears konačno je formaliziran. Isti dan kada je njen brak s plesačem Kevinom Federlineom postao pravno valjan, Britney je raskinula saradnju sa svojim dugogodišnjim managerom Larryjem Rudolphom.

Tri sedmice nakon neočekivanog vjenčanja, Britney je konačno podnijela vlastima na uvid svoju vjenčanu dozvolu, čime je brak dobio pravnu vrijednost. Ranije je pop zvijezda priznala časopisu "People" da je dobila savjet da pričeka s predavanjem bračne dozvole, dok se ne finalizira njen predbračni sporazum s Federlineom.

Prema pisanju "Peoplea", advokati dvije strane nisu se mogli dogovoriti koliko bi Federline dobio u slučaju razvoda, a na kraju je dogovoreno da bi Federline u tom slučaju dobio 300.000 dolara godišnje, za pola dužine trajanja braka. Britney Spears, kako je javljeno, vrijedi između 32 i 100 miliona dolara.

U međuvremenu, Rudolph, koji je vodio njezinu karijeru od djetinjstva, najavio je da su on i Britney "zajednički odlučili da neće nastaviti svoje devetogodišnje poslovne veze". Obje strane raskid opisuju kao prijateljski.