lifestyle
0

Brad Pittova reklama zabranjena u Maleziji

Klix.ba
Reklamna kampanja koju je <b>Brad Pitt</b> uradio za Toyota Altis auta je zabranjena u Maleziji pošto predstavlja "uvredu za azijski narod".

Vlada je naredila da se reklame povuku jer ne-azijska lica mogu "usaditi osjećaj inferiornosti među Azijcima", kako izvještava malezijska novinska agencija Bernama. Reklame su bile objavljene u časopisima, puštane su na televiziji i zauzele par jumbo-plakata, a bilo je sve više zabilježenih krađa postera koje su azijski fanovi Brada Pitta htjeli na zidovima svojih soba.

Iz vlade kažu sljedeće: "Zašto su morali koristiti tuđa lica na svojim reklamama? Zar naši ljudi nisu dovoljno lijepi? Otkazali smo reklame jer smatramo da predstavljaju uvredu za narod Azije."

Brad Pitt je jedna od najvećih hollywoodskih zvijezda i oženjen je sa Jennifer Aniston, zvijezdom Prijatelja, koja je već imala priliku iskusiti nemilost malezijskih cenzora, nakon što su ranije ove godine zabranili jednu epizodu zato što su smatrali da podržava promiskuitet. Međutim, za Jennifer su Prijatelji već skoro završeno poglavlje u njenom životu – ona očekuje kraj serije i želi zasnovati porodicu s Bradom, pa makar se zbog toga morala odreći svoje glumačke karijere.