lifestyle
0

Box-office hit uzrokovao telefonsko mučenje

Klix.ba
Komedija 'Bruce Almighty' koja je trenutni hit na box-officeu je jednoj ženi sa Floride prouzrokovala pravo telefonsko mučenje – jer je njen broj u filmu direktan broj za Boga.

U filmu Bruce Almighty glavnu ulogu ima Jim Carrey. On glumi Brucea Nolana koji za svoje nevolje u životu okrivljava Boga, pa Bog odluči da mu na jedno vrijeme pokloni svoje moći. Bog, kojeg u filmu glumi Morgan Freeman, do Brucea pokušava doći tako što mu stalno ostavlja svoj broj telefona na pageru. Ali, umjesto uobičajenog prefixa '555' koji se uglavnom koristi u filmovima, broj na kojeg se može dobiti Boga je broj mobitela djevojke po imenu Dawn Jenkins.

Dawn od premijere filma prima po dvadeset poziva svakog sata, a svako ko pozove prvo traži Boga, pa onda spusti slušalicu. Dawn je poslala e-mail Universal Studiosima zbog ovog problema i vjerovatno će tražiti novčanu odštetu. Dawn Jenkins nije jedina kojoj traže Boga kad je nazovu na mobitel. Broj u filmu je identičan broju žene iz South Caroline koja kaže da je terorišu neprestani pozivi. Broj je također identičan telefonskom centru od pet radio stanica u Coloradu, čiji predsjednik Ron Nickel kaže da će recepcionist poludjeti od neprestanih poziva.