lifestyle
0

Bill Gates i dalje najbogatiji

NINA
U Sjedinjenim Američkim Državama trenutno ima više milijardera nego ikada, čak 313 posto u usporedbi s prošlogodišnjih 262 predstavlja veliki skok, objavio je časopis Forbes, koji svake godine sastavlja popis 400 najbogatijih Amerikanaca.

Ukupno bogatstvo 400 najbogatijih Amerikanaca ove godine se povećalo za 45 milijardi.

Najbogatiji Amerikanac ponovno je osnivač korporacije Microsofta Bill Gates, čije se bogatstvo procjenjuje na 48 milijardi, što je za dvije milijarde više u odnosu na 2003.

Iza njega se i ove godine nalazi investitor Voren Bafet sa 41 milijardom čije se bogatstvo u odnosu na prošlu godinu uvećalo za pet milijardi, što znači da je on za proteklih godinu dana zaradio najviše od svih bogataša na popisu.

Slijedi suosnivač Microsofta Paul Allen, koji ove godine ima dvije milijarde manje nego prošle godine - 20 milijardi dolara - što mu nije smetalo da se ponovno nađe na trećem mjestu Forbesovog popisa.

Članovi porodice Volton, koja je vlasnik robnih kuća "Volmart", zauzeli su od četvrtog do osmog mjesta na popisu, pošto svako od njih ima po 18 milijardi dolara, javila je agencija Assositied press.

Na devetom i desetom mjestu su se našli Maichel Del iz kompanije "Del Inc." i Lorens Ellison iz korporacije "Oracle", koji su zamijenili mjesta u odnosu na prošlu godinu.

Maichl Del posjeduje bogatstvo od 14,2 milijardi dolara, dok Ellison ima 13,7 milijardi, što je znatno manje u odnosu na 18 milijardi koje je posjedovao 2003.