lifestyle
0

Berlusconijeva supruga traži javno izvinjenje svoga muža

FENA
Berlusconij sa suprogom
Berlusconij sa suprogom
Italijanski dnevnik "La Republika" objavio je danas na prvoj strani pismo supruge Silvija Berlusconija u kojem ona zahtijeva javno izvinjenje svoga muža nakon što je u šali zaprosio jednu mladu i lijepu poslanicu.

Veronika Lario (50), bivša glumica, druga je supruga bivšeg italijanskog premijera s kojim ima troje djece.

Veroniki se ni najmanje nije dopalo to što je njen muž na kraju jedne gala večeri održane prije nekoliko dana rekao Mari Karfanji, poslanici iz redova njegove partije Forza Italia, da bi s njom išao bilo gdje, čak i na pusti otok. Tome je još dodao rečenicu: "Da već nisam u braku, odmah bi se oženio njome."

"Takve izjave vrijeđaju moje dostojanstvo, a s obzirom na godine, na porodične okolnosti i društvenu i političku ulogu mog muža, ne mogu se svesti na prostu šalu", navodi gospođa Berlusconi u svom pismu.

"Od svog muža, javne ličnosti, tražim javno izvinjenje, jer ga privatno nisam dobila", nastavlja uvrijeđena supruga u pismu tvrdeći da se tokom 16 godina braka uvijek trudila da svojoj djeci ličnim primjerom usadi poštovanje "osnovnih vrijednosti kao što je dostojanstvo žene".

Veronika Berlusconi do sada je uvijek bila u sjenci svog veoma poznatog i prebogatog supruga, izbjegavajući zvanične svečanosti i posvećujući se odgajanju njihovih dviju kćerki i sina.

Silvio Berlusconi je poznat po svojim verbalnim gafovima, ponekad mačističkim. U junu 2005. godine izazvao je diplomatski incident kada je izjavio da je "iskoristio sav svoj talent plejboja" ne bi li ubijedio finsku predsjednicu Tarju Halonen da odustane od kandidovanja Helsinkija za sjedište Evropske agencije za sigurnost hrane u korist italijanskog grada Parme, prenosi Tanjug.