Veliko GuGu druženje
0

Zdrava porodica - zdravo dijete

Sarajevo-x.com
U nedjelju ispred BBI Centra u organizaciji roditeljskog GuGu portala održana je Manifestacija Zdrava porodica - zdravo dijete.Napokon sunčana nedjelja u našem gradu dovela je na GuGu druženje veliki broj djece i roditelja, trudnica i beba u kolicima.

Veliki broj djece uživao je u radionicama koje su za njih pripremili učesnici manifestacije, a za dobro raspoloženje tokom trosatnog programa brinuo se Mirsad Abdagić Kike.

U organizaciji škole košarke Koš - Sejo Bukva djeca I njihovi roditelji takmičili su se u ubacivanju u koš I osvojili mnogobrojne nagrade. Najuspješniji su bili Din Trokić I njegova mama Danijela.

KRSG Olimpik prezentirao je ritmičku gimnastiku i sve djevojčice koje su došle na GuGu druženje napravile su svoje prve ritmičke korake na itisonu radionice ritmičke gimnastike.

Kreativni centar Dječije carstvo organizirao je likovne radionice, djeca su slikala, izradjivala životinje od papira, kolaže od makarona, riže, uživala u krativnom trenutku, a najbolje crteže male Indire i Sinana nagradili smo priborom za crtanje i slatkišima.

Tačno u podne Fit mama studio organizovao je vježbe za trudnice, a odmah nakon vježbi buduće mame pridružile su se radionici Mame razgovaraju o dojenju koju su vodile prve mame savjetnice za dojenje, članice Udruženja DjeCa u okviru projekta ”Dojenje je in".

Trudnicama su se predstavili i predstavnici firme Family-plus d.o.o. ekskluzivni i ovlašteni partner vodeće evropske banke matičnih ćelija "Cryo-Save" za Bosnu i Hercegovinu.

GuGu mama Dolisa bavi se već dugo izradom platnenih pelena i nosiljki za bebe, ona je izložila svoje proizvode i brojnim znatiželjnim mamama prezentirala zdravstvene, financijske i ekološke prednosti korištenja platnenih pelena i način izrade.

Vindija je na svom štandu za svu djecu I roditelje osigurala sokove I osvježenje tokom manifestacije.

Kao i na ostalim druženjima i ovog puta Udruženje Dobro bilo je s nama. Manifestacija je imala humanitarni karakter I sav prilog iz Kasice Dobrice namijenili smo za troškove posebne ishrane djece oboljele od celijakije, dijabetesa i cistične fibroze.

Sponzor manifestacije Volksbanka kroz program ViBi dječije štednje dodijelila je nagradu u vrijednosti 100 KM za najmlađu bebu učesnicu manifestacije Neziru Alagić.

Bebu sa najviše braće i sestara (3) iz porodice Balaban nagradio je GuGu roditeljski portal u iznosu od 100 KM.

Cilj manifestacije Zdrava pordica - zdravo dijete bio je inicirati i potaknuti djelovanje nadležnih institucija ali i svih sfera društva u korist zdrave i sretne obitelji, pružiti adekvatnu podršku roditeljstvu, te iskazati solidarnost u potrazi za rješenjima za bolje strandarde i kvalitetu života porodice. GuGu roditeljski portal obećava nova druženja i nastavak borbe za zdravo i sretno djetinjstvo.