Bebe
311

Spasila ga majčina ljubav: Dječak rođen nakon 25 sedmica proslavio prvi rođendan

Piše: E. F.
Jett Morris sa roditeljima
Jett Morris (Foto: Facebook)
Da je nekada dobro ne poslušati ono što doktori govore dokazuje i jednogodišnji Jett Morris, od čijeg života su ljekari davno odustali. No, ljubav njegove majke je bila dovoljna da on živi. Borba u kojoj nema odustajanja dovela je dječaka do proslave prvog rođendana.

Vodenjak majke Jetta Morrisa pukao je u dvadesetoj sedmici trudnoće. Doktori su tada kazali kako se trudnoća ne može održati te da ona mora abortirati. No, roditelji mališana se nisu dali zbuniti i Jett je rođen u 25. sedmici trudnoće.

"Ljekari su mi govorili da moram abortirati, da mi oni ne mogu pomoći i da se trudnoća mora okončati. Niko mi nije govorio o bilo kojoj drugoj opciji iako sam ranije imala pregled i dječak je bio savršeno zdrav. Odlučila sam da neću izgubiti svoje dijete", kazala je Jettova majka Mhairi i dodala da je imala punu podršku svoga supruga Paula u ovoj odluci, piše Daily Mail.

Stalno su joj govorili da će beba ubrzo umrijeti ali se to nije desilo. Pet sedmica kasnije rodio se Jett. Težio je manje od jedne vrećice šećera i bio je manji od ruke njegovog oca ali je žestoko želio da živi.

Sada je veliki dječak i njegovi roditelji tvrde da je veoma zdrav.

"Govorili su nam da neće biti zdrav ali jeste. Imao je dvije rupice na srcu i za to smo se pobrinuli i idemo dalje", kazala je Jettova majka.

Sada roditelji ovoga mališana strahuju da su i drugi roditelji nagovoreni na očajnički korak do kojeg, kako se pokazalo, nije moralo doći.