Istraživanje
0

Roditelji izađu svega 15 puta do djetetove pete godine

Sarajevo-x.com
Iako gotovo svi parovi žude za djetetom, po njegovom rođenju imaju veoma malo vremena za sebe. Naime, nedavno istraživanje britanskih stručnjaka je pokazalo da do djetetovog petog rođendana roditelji zajedno izađu tek 15 puta.

Sedam od deset roditelja istaklo je kako bi željeli da mogu češće izlaziti, dok je 57 posto otkrilo da u njihovom odnosu nedostaje romantike otkako je na svijet došlo njihovo prvorođenče.

Kao najveći razlog za ostajanje kod kuće roditelji navode manjak novca i osjećaj krivnje ukoliko mole nekog od članova porodice da im pričuva dijete.

Također, većini parova ponekad nedostaje vrijeme koje su provodili zajedno dok nisu imali dijete, jer izlasci s bebom su gotovo nepodnošljivi.

"Gruba stvarnost je da će roditelji, iako žele više uživati u kvalitetnom vremenu provedenom zajedno, na prvo mjesto staviti svoje dijete. Ljudi se osjećaju loše ako zatraže od nekoga da im čuva dijete ili ako se zadrže duže izvan kuće", kazala je Lucy Wynn Jones, glasnogovornica kompanije ReadyBed koja je provela istraživanje u kojem je učestvovalo 3.000 parova.

Ona je istakla da je neophodno, uprkos svemu, da parovi pronađu vremena za sebe i da održavaju romantiku u vezi, prenio je Daily Mail.