5. GuGu bazar na Dobrinji
0

Rasprodajte odjeću i igračke koje vam nisu potrebne i kupite Radosnicu

Sarajevo-x.com
U subotu 21. maja održat će se 5. GuGu bazar na Dobrinji, na uglu ulica Branilaca Dobrinje i Trg Mimara Sinana (blizina Merkatora), u periodu od 12.00 do 14.00 sati.

GuGu.ba je roditeljski portal namijenjen prije svega majkama, roditeljima i onima koji to žele postati. Članice tog portala, pored svojih svakodnevnih profesionalnih iIi majčinskih obaveza, volonterski prikupljaju pomoć i pomažu svaki mjesec jedno dijete ili porodicu teškog materijalnog stanja.

Ideja bazara živi već dugo. Rasprodaje su uobičajen način nabavke odjeće i opreme, osobito za brzo rastuću djecu i jako su popularne u razvijenim zemljama. Odjeća i oprema se toliko brzo preraste da se u prvih nekoliko godina djeteta nagomilava i prijeti zatrpati naš prostor.

GuGu mame iz tog razloga organiziraju rasprodaju dječje odjeće i opreme, na kojoj za bitno manji novac svoje dijete možete opremiti za predstojeću sezonu. Ovo je 5.humanitarni GuGu bazar. Ideja je skupiti na jednom mjestu baby i dječiju odjeću, opremu, igračke i ostale stvari iz ormara i ostava, koje se na GuGu bazaru prodaju po simboličnim cijenama. Prihodi od prodaje odlaze u GuGu fond, koji tako postaje bogatiji.

GuGu bazaru pridružile su se neke bh društveno odgovorne firme i svojim učešćem na neki način obogatile ponudu na Bazaru (Megamix, Weleda, Pizza Company, Baby Centar, Brams).

Mnoge medijske TV stanice pratile sudosadašnje GuGu bazare (BHT, TVSA, HAYAT, ALFA, itd.), radio stanice (RSG, TNT Radio) i printani mediji (Dnevni Avaz), a stalni medijski pokrovitelj je Sarajevo-x.com.

Na Bazaru ćete moci kupiti i Radosnicu - najljepši dar po promotivnoj cijeni od 20 KM, a cijeli prihod ide u GuGu humanitarni fond.

Također, svoje rukotvorine predstavit će i Craft Podroom, kao i Sabaheta Koshi.