Mirne i produktivne zone
0

Pronađite najbolje mjesto za učenje u kući

Sarajevo-x.com
Isprobajte ove prijedloge kako biste pronašli mirne, produktivne zone u kojima će vaše dijete raditi domaću zadaću, a svakako ih i vi možete koristiti.

Rad oko školskih domaćih zadataka je počeo. Roditelji mogu odmah krenuti s realizacijom svog plana i odrediti koja su najbolja mjesta na kojima njihovo dijete može učiti.

Evo nekoliko zanimljivih prijedloga i ideja koje smo pronašli na About.com, a tiču se odabira idealnog prostora za učenje.

- Učenje u kuhinji. Ako su vaša djeca najproduktivnija kad uče u kuhinji, dozvolite im to. Razmilite o kupovini police na izvlačenje koju možete staviti ispod kuhinjskog stola - sličnoj onoj koja se ugrađuje u stolove za kompjutere.

- Budite u pokretu. Možda vaše dijete voli mijenjati lokacije na kojima uči. Nekad mu odgovara da se za školu priprema u nekoj od soba, a nekad voli izaći izvan kuće. Nabavite mu kolica u koja može smjestiti knjige i sveske, a sa strane mu nalijepite kalendar, na kojem onda može označiti datume kad su zakazani testovi.

- Soba za čitanje. Čitanje nikad ne bi trebalo predstavljati napor. Zato smjestite u sobu udobnu fotelju za ljuljanje i mekane jastučiće kako biste podstakli svoju djecu da uživaju u onim poglavljima koja govore o Francuskoj buržoaskoj revoluciji.

- Još uvijek je lijepo vani! A šta je s dvorištem? Možda nemate radni sto, ali imate vanjski namještaj. Dvorište je nekad najtiše mjesto u blizini.