Bebe
3

Pet stvari koje nikada ne smijete reći ili pitati trudnice

Klix.ba
Judith Natelli McLaughlin je bila trudna tri puta i na svijet je donijela tri djevojčice koje su sada već tinejdžerke. Ona zna apsolutno sve o trudnoći, pa i to šta žene nikada ne smijete pitati dok su u "drugom stanju".

Ona je za Huffington Post opisala šta su za nju bila najgora pitanja i koja joj je neko drugi upućivao u vrijeme kada je bila trudna. To su ujedno pitanja za koja vam preporučuje da ih nikada ne postavite nekoj ženi.

Gospođo, možete li sići sa vozića?

Ovo je netipično pitanje koje se postavlja trudnicama, odnosno pitanje koje je postavljeno upravo McLaughlin. Ona je bila trudna sa drugim djetetom i odvela je prvu kćerkicu u zabavni park. Kako su kćerkici bile tek tri godine i mama je htjela s njom na vozić kako je ne bi pustila samu. Međutim, čovjek koji je radio na pokretanju i rukovođenju vozićem je nokoliko puta pokušao da ga pokrene, a onda je prišao Judith i zamolio je da siđe kako bi se vozić pokrenuo. Ona se u tom momentu osjećala ogromnom kao kit i jednostavno prevelikom da čak ne može ni vozić da je povuče.

Gdje kupujete dovoljno veliku odjeću u koju možete stati?

Ovog puta sam bila trudna sa mojom prvom kćerkom, piše McLaughlin. "Možete li zamisliti da me to pitala stvarna, živa osoba", pita McLaughlin. Dalje opisuje kako se u tom momentu nalazila pred samouslužnim aparatom iz kojeg je uzimala Snickers. "Ne sjećam se šta sam joj odgovorila, ako uopće i jesam. Poznavajući sebe vjerovatno sam se kihotala izbjegavajući bilo kakav odgovor. Dakle, odgovora se ne sjećam, ali njeno pitanje nikada neću zaboraviti", napisala je McLaughlin.

Moglo bi se sa sigurnošću reći da nosite djevojčicu, jer vam je nos jako širok.

"Da, rekli su mi to. Svi ste vjerovatno čuli za priču da se žene proljepšaju kada nose dječake, a da im se, eto, i nos proširi kada nose djevojčicu. Pitali su me to, a onda sam ostatak trudnoće buljila u svoj nos u ogledalu pitajući se hoće li to zaista odrediti spol moga djeteta", napisala je McLaughlin.

Koliko sada imate kilograma?

Ukoliko smatrate nepristojnim postavljati ovo pitanje nekome konije trudan, zašto onda mislite da je pristojno pitati nekoga ko jeste. Ne postoji razlika u tom pogledu između trudne žene i ona koja to nije, zato ne postavljajte ovo pitanje.

Smijem li dodirnuti tvoj trbuh?

Odgovor je isti kao i na prethodno pitanje. Ako to ne pitate nekoga ko nije trudan, onda nemojte ni kada nosi bebu. To je i dalje krajnje privatna i intimna stvar, bez obzira što vam trudnice možda izgledaju simpatične i volite djecu. Radije držite ruke k sebi.