Bebe
0

Nova slikovnica za mališane - "Princeza i žabac"

Klix.ba
Kompanije Tropik i Egmont nastavljaju sa predstavljanjem kolekcije 25 izabranih Disneyjevih priča.

Mališani i njihovi roditelji, uživat će u pričama koje je na svoj jedinstven način prenio Walt Disney svojim nezaboravnim ilustracijama koje zauvijek ostaju u srcima velike i male djece. Urađene u tvrdom povezu, sa prelijepim ilustracijama na 64 stranice, ove slikovnice postat će sastavni dio brojnih porodičnih biblioteka.

Svi znamo priču o začaranom princu pretvorenom u žabu, potrebno je samo da ga poljubi princeza kako bi se razbila čarolija i žabac pretvorio ponovo u princa. Ali, šta ako se poljupcem i djevojka pretvori u žabu? Glavna junakinja priče je Tiana, djevojka iz siromašnog predgrađa New Orleansa, kojoj je životna želja ispuniti očev san i otvoriti restoran domaće kuhinje.

Priči se uskoro pridružuje princ Naveen, ali i zli čarobnjak. Tiana poljupcem pokušava skinuti prokletstvo koje je bačeno na princa, ali se i sama pretvara u žabu! Rasplet priče doznati ćemo u ovosedmičnom izdanju Disneyjevih klasika, slikovnici "Princeza i žabac".

Svima koji propuste neku od knjiga u redovnoj prodaji, bit će omogućeno da iste naruče putem službene web stranice www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 062/747-704. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici, a iz produkcijskih razloga knjige na ćirilici neće biti puštane u prodaju prema rednom broju koji se nalazi na knjizi.