Traženje online savjeta
2

Majke sve češće koriste Facebook

Sarajevo-x.com
Žene koje imaju djecu češće koriste Facebook, Twitter, MySpace i ostale stranice za društveno umrežavanje, podaci su nedavno provedenog istraživanja u Americi.

Majke neprestano razmjenjuju informacije i iskustva sa svojim prijateljima na stranicama za društveno umrežavanje, te traže savjete za kupovinu.

Čak devet od deset majki redovno ili povremeno traži savjete drugih prije no što ode u kupovinu, ili daju savjete svojim prijateljima o nekim proizvodima ili uslugama koje su kupili.

"Majke jednostavno vole razgovarati. Nevažno da li će to činiti na kafi s prijateljicama ili ažurirajući statuse na Facebooku, one su jednostavno željne toga da svoja iskustva, savjete i mišljenja podijele s drugima“, kazao je Phil Rist, voditelj istraživanja kojeg je provela kompanija Retail Advertising and Marketing Association.

Stranice za društveno umrežavanje žene najčešće koriste, ne samo kako bi ostale u kontaktu s prijateljima, već i kako bi zatražile savjet ili se raspitale gdje mogu kupiti neki traženi proizvod, ili gdje trenutno ima rasprodaja.