Milioner kritikovao roditelje
0

Lord Sugar: Djeca već od 13 godina trebaju naći neki posao

Sarajevo-x.com
Kontroverzni britanski milioner Lord Sugar, koji je neka vrsta američkog Donalda Trumpa, bar kada je u pitanju TV show kakav je snimio Trump, što je uradio i Britanac, rekao je u intervjuu za tabloid The Sun kako roditelji trebaju natjerati svoju djecu da počnu zarađivati već sa 13 godina.

Multimilioner kaže da je to jedini način da djeca shvate pravu vrijednost novca, a to mogu jedino ako ga sami zarade.

"Mame i tate su krivci za sve. Kada njihova djeca napune 13 godina tada bi im trebali reći ne možete imati sve. Treba im reći: Ako želiš PlayStation idi u obližnji supermarket, pitaj možeš li složiti police i da ti se plati, pa onda kupi PlayStation".

Milioner je kritikovao i britanski sistem socijalne pomoći, rekavši da je država kriva što neki od građana te zemlje ne rade. "Zašto bi neko radio kada može ispuniti nekoliko obrazaca i biti plaćen za svoj nerad", kaže Sugar, koji je posebno kritikovao mlade srednje klase.

"Mladi trebaju prestati razmišljati o tome kako će jednog dana postati sljedeći Zuckerberg (osnivač Facebooka). Od toga nema ništa, šanse su im milion naprema jedan, čak i manje. Ono što je potrebno je to da roditelji kažu: Nađi sebi posao sine!", rekao je Sugar koji će za sedam dana napuniti 65 godina.

Inače, bogatstvo ovog britanskog tajkuna se procjenjuje na oko 770 miliona funti.