Bebe
227

Izumljen krevetac koji ljulja bebu čim zaplače

Klix.ba
Roditelji isrcpljeni plakanjem svoje novorođene bebe s velikim oduševljenjem dočekat će vijest da je osmišljen krevetac koji pomaže bebi da zaspi.

Dizajner Yves Behar predstavio je krevetac Snoo koji se kada beba zaplače njiše poput majčine materice. Opisao ga je kao prvi pametni uspavljivač beba na svijetu, a opremljen je mikrofonima, zvučnicima i senzorima u strukturi.

Kada detektuje buku i meškoljenje krevetac se lagano zaljulja i to traje sve dok beba ponovo ne zaspi, što znači da roditelji ne moraju ustajati svaki put kad se novorođenče oglasi.

"Snoo obično uspijeva smiriti i najuplakanije bebe i pomoći im da zaspe", kazao je Behar, dizajner iz Californije koji je i sam probdio mnoge noći kao roditelj. "Kao otac četvero djece direktno sam upoznat s ovim problemom koji ne predstavlja samo teret, već vremenom postaje i zdravstveni problem za oba roditelja i bebu".

Snoo dolazi s aplikacijom koja omogućava roditeljima da prate kako njihova beba spava. Ovi podaci se prikupljaju i šalju na njihove pametne telefone i tablete koristeći wifi konekciju.

Ovaj proizvod rezultat je petogodišnjeg procesa, a njegov okvir izrađen je od providnog materijala koji omogućava slobodan protok zraka, a roditelji bebu mogu neometano vidjeti.