Mišljenje stručnjaka
0

Imena koja će biti hit u 2013. godini u svijetu

Klix.ba
Poznate ličnosti, prirodne katastrofe ili neke čudne stvari iz godine u godinu bivaju inspiracija roditeljima širom svijeta za imena njihove djece. Stručnjaci sa Nameberry.com sastavili su listu u kojoj predviđaju imena i teme za imena koja će biti popularna u 2013. godini.
  1. Antička imena

Film poput "The Hunger Games" utjecao je na to da roditelji počnu davati bebama imena antičkih bogova i božica. Očekuje se da će imena August, Maeve, Julius, Persephone i Thor biti vrlo popularna.

  1. Uragan Sandy

Historija je pokazala kako su ljudi uvijek davali imena slična onima koja se odnose na ove katastrofe. Tako će imena koja počinju slovom S biti vrlo popularna: Sand, Sam, Storm...

  1. Lionin imena

Leo i Leon su vrlo popularna imena u Evropi, a očekuje se da će u 2013. u SAD-u biti Leopold, Leonora i Leona biti apsolutni hit.

  1. Bezimena imena

Korištenje imenica umjesto srednjeg imena izum je poznatih osoba. Ballerina, Bear, Song, Star, Saint će sigurno naći svoje mjesto.

  1. Imena mjesta koja imaju značenje za roditelje

Tennessee je ime koje je Reese Witherspoon dala ime svom dječaku jer je to mjesto gdje joj je rođena mama. Paris Jackson je svojoj kćerki dala ime India.

  1. Retro nadimci

Serija "Mad Men" je utjecala na češće korištenje retro nadimaka i imena, poput Hank, Hal, Ray, Fay, Millie, Monty...

  1. Etnička imena

Siri, Kai, Astrid, Magnus i Axel su imena za koja se očekuje da će biti popularna posebno na području Skandinavije.

  1. Imena sa dva slova L

Lily, Lila i Lola imaju blistavu budućnost.

  1. Botanička imena

Rose (ruža), Clover (djetelina), Dandelion (maslačak) i Thistle (čičak) imena su koja će i dalje biti popularna.

  1. Sjever

Imena po sezonama su uvijek bila popularna pa će ostati i u narednoj godini: Winter (zima), Snow (snijeg), Frost (mraz)...