Bebe
0

Dođite na drugi GuGu bazar

Sarajevo-x.com
Nakon uspješno održanog prvog GuGu bazara, u prostorijama Kreativnog centra "Dječije carstvo" u subotu, 26. februara, od 12 sati održava se i drugi GuGu bazar u Sarajevu.

Svi zainteresovani pozvani su da počiste svoje ormare, spremišta i ostave i da donesu puno dobrih stvarčica za prodaju, uz osmijehe i vedro raspoloženje. Ovo je jedinstvena prilika za razmjenu, prodaju i kupovinu baby opreme, odjeće, kvalitetnih igračaka, kućanskih aparata, ukusnih muffina, kolača i sve to za jedan plemeniti i zajednički cilj: prikupljanje sredstava za GuGu humanitarni fond.

GuGu fond je nastao spontanom akcijom forumašica na roditeljskom portalu GuGu.ba, koje svakog mjeseca prikupljaju sredstva za pomoć jednoj porodici teškog materijalnog stanja. Najčešće su to porodice s jednim roditeljem, tužne sudbine, kojih je, nažalost, u bosanskohercegovačkoj svakodnevnici i previše.

Namjera je da GuGu Fond postane prepoznatljiv te da se uključi što veći broj ljudi kako bi svaki mjesec mogli pomoći one kojima je to najpotrebnije, a koji su često zanemareni u društvu.

O tome šta su mame kupovale i prodavale na prvom GuGu Bazaru čitajte na GuGu forumu ili im se jednostavno pridružite u subotu 26. februara u 12 sati u prostorijama Kreativnog centra "Dječije carstvo".