Bebe
0

Disneyevi klasici: "Lijo i Lujo" u prodaji od 16. januara

Kompanije Tropik i Egmont nastavljaju sa predstavljanjem kolekcije 25 izabranih Disneyjevih priča. I u 2014. godini mališani i njihovi roditelji, moći će da uživaju u pričama koje je na svoj jedinstven način prenio Walt Disney svojim nezaboravnim ilustracijama koje zauvijek ostaju u srcima velike i male djece.
Urađene u tvrdom povezu, sa prelijepim ilustracijama na 64 stranice, ove slikovnice postat će sastavni dio brojnih porodičnih biblioteka. U kolekciji "Disney klasici - Priče uz koje se sretno raste" nalaze se "101 dalmatinac", "Petar Pan", "Mala sirena", "Bambi", "Kralj lavova" i mnogi drugi naslovi.

Petnaesta slikovnica iz popularne Disneyjeve kolekcije je "Lijo i Lujo", nastala prema romanu Daniel Pratt Mannixa i Disneyjevom crtanom filmu iz 1981. godine.

Postoje mnoga prijateljstva, ali možda nijedno nije toliko neobično kao ono između lovačkog psa i lisice. Lijo i Lujo su se upoznali kao mladunci i zajedno su provodili dane u igri i veselju. Postali su najbolji prijatelji. Ipak jednom liscu nije bilo mjesto na farmi lovca i njegovih pasa, i svako je krenuo svojim putem. Stari prijatelji se poslije nekog vremena sreću u šumi u lovu na lisice, gdje Lujo postaje lovac, a Lijo lovina te će njihovo prijateljstvo biti stavljeno na probu...

Svima koji propuste neku od knjiga u redovnoj prodaji, bit će omogućeno da iste naruče putem službene web-stranice www.tropik.ba ili pozivom na telefon 062/747-704. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici, a iz produkcijskih razloga knjige na ćirilici neće biti puštane u prodaju prema rednom broju koji se nalazi na knjizi.