Bebe
0

Disneyevi klasici: "Alisa u zemlji čudesa" u prodaji od 12. decembra

"Tropik" i "Egmont" predstavljaju kolekciju od 25 izabranih Disneyjevih priča.

Došlo je vrijeme da i novim generacijama Disneyjeve bajke uljepšaju djetinjstvo. Mališani, ali i njihovi roditelji, moći će da uživaju u pričama koje je na svoj jedinstven način prenio Walt Disney svojim nezaboravnim ilustracijama koje zauvijek ostaju u srcima velike i male djece.

Od 10. oktobra svakog četvrtka na kioscima širom zemlje je nova slikovnica. Urađene u tvrdom povezu, sa prelijepim ilustracijama na 64 stranice, ove slikovnice postaju sastavni dio brojnih porodičnih biblioteka.

U kolekciji“Disney Klasici - "Priče uz koje se sretno raste" nalaze se: "101 Dalmatinac", "Petar Pan", "Mala sirena", "Bambi", "Kralj lavova" i mnogi drugi naslovi.

Vjerovatno najneobičnija priča od svih koju smo vam do sada predstavili je upravo ova o Alisi koja je zalutala u zemlju čudesa. Alisa nije princeza koju spašava princ, nije ni neki umiljati pas – ona je djevojčica!

A njena pustolovina je nevjerovatno uzbudljiva. Priču o djevojčici Alisi u Zemlji čudesa napisao je 1965. godine Lewis Carroll. On je napisao nekoliko dječijih priča, ali Alisa i nastavak Iza ogledala spadaju u njegova najbolja ostvarenja i smatraju se pravim umjetničkim djelima. Ali, on je pisao i stručne radove jer je predavao matematiku na Oxfordu. Zanimljivo je kako je za lik svoje priče uzeo postojeću djevojčicu koja se zvala Alisa Liddell. Prema ovom književnom djelu Disney je 1951. godine snimio dugometražni animirani film-

*Svima koji propuste neku od knjiga u redovnoj prodaji, bit će omogućeno daih naruče putem službene web stranice (www.tropik.ba) ili pozivom na telefon: 062/747-704. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici, a iz produkcijskih razloga knjige na ćirilici neće biti puštane u prodaju prema rednom broju koji se nalazi na knjizi.