Bebe
15

Disneyevi klasici: "Aladin" u prodaji od 26. decembra

Ove jeseni Tropik i Egmont predstavljaju kolekciju od 25 izabranih Disneyjevih priča.
Došlo je vrijeme da i novim generacijama Disneyjeve bajke uljepšaju djetinjstvo. Mališani, ali i njihovi roditelji, moći će da uživaju u pričama koje je na svoj jedinstven način prenio Walt Disney svojim nezaboravnim ilustracijama koje zauvijek ostaju u srcima velike i male djece. Svakog četvrtka na kioscima širom zemlje će se naći nova slikovnica.

Urađene u tvrdom povezu, sa prelijepim ilustracijama na 64 stranice, ove slikovnice postat će sastavni dio brojnih porodičnih biblioteka. U kolekciji "Disney klasici - Priče uz koje se sretno raste" nalaze se "101 dalmatinac", "Petar Pan", "Mala sirena", "Bambi", "Kralj lavova" i mnogi drugi naslovi.

Ove sedmice donosimo priču o Aladinu – šarmantnom, hrabrom, dovitljivom i plemenitom junaku iz 1001 noći. U njegovom društvu i udobno smješteni na letećem tepihu krećemo na čudesno putovanje iznad drevnog grada Agrabah - od pješčanih dina do čarobne pećine. Iz maštovite Disneyjeve radionice junaci iz 1001 noći poručuju kako je naša sreća u tome da budemo ono što jesmo. Disney je 1992. snimio animirani film "Aladin" koji je postigao veliki uspjeh. Godine 1993. nominovan je u pet kategorija za filmsku nagradu Oscar, a nagradu je osvojio u kategoriji za najbolju pjesmu i za najbolji originalni muzički aranžman.

Svima koji propuste neku od knjiga u redovnoj prodaji, bit će omogućeno da iste naruče putem službene web stranice www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 062/747-704. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici, a iz produkcijskih razloga knjige na ćirilici neće biti puštane u prodaju prema rednom broju koji se nalazi na knjizi.