lifestyle
12

Avon djevojke na trčanju: Trka za zabavu, zdravlje i odgovornost

Klix.ba
U nedjelju 11. septembra 2016. godine na Vilsonovom šetalištu s početkom u 10 sati će se održati utrka "Avon Djevojke na trčanju" koju organizuje nevladina organizacija "Marathon" Sarajevo.

Utrka se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine organizuje treći put, a ove godine je generalni sponzor kompanija AVON koja podržava akcije koje osnažuju žene u cijelom svijetu već 130 godina.

Broj za učešće u trci se može podići u nedjelju od 8:30 do 10:00 sati u zoni starta i cilja, pored bašte hotela Bristol, a startnina je 7 KM. Sve učesnice koje na vrijeme osiguraju startni broj će dobiti specijalno dizajniranu majicu, osvježenje kao i poklon - paket partnera trke prilikom prolaska kroz cilj. Očekuje se učešće oko 800 pripadnica ljepšeg pola koje će trčati ili šetati a imat će priliku podržati i donirati sredstva za rad sigurnih kuća u BiH. Također, dio sredstava od startnine će ići udruženju oboljelih od karcinoma dojke "Rubin" Hadžići.

Cilj trke je doprinijeti građenju zdravijeg i modernijeg okruženja te promovisati zdrav i aktivan život. Znak za start trke/šetnje će dati Šejla Korjenić, PR kompanije Avon koja je ovom prilikom izjavila: "Trka 'Avon Djevojke na trčanju' je dovoljno kratka da se dionica može brzo preći i šetnjom, stoga je učešće dostupno i osobama koje ne treniraju redovno, jer je cilj da što više djevojaka, žena, djevojčica bude prisutno i da ova manifestacija postane tradicionalno sportsko okupljanje pripadnica ženskog pola. Svakako mi kao istinska kompanija za žene podržavamo projekte koji imaju za cilj poboljšanje života žena širom svijeta, pa tako i u našoj zemlji. Ponosni smo partner projekta i pozivamo sve dame da nam se pridruže u nedjelju".

Organizatori pozivaju sve da na vrijeme dođu po svoj broj i provedu dan uz dobro društvo, zabavu, osvježenje, muzički program u zoni starta/cilja, dobiju vrijedne poklon pakete, ali i učine nešto lijepo i dobro za zajednicu.