Istospolno vjenčanje na Anfieldu
43

Amerikanke se vjenčale na stadionu Liverpoola

Klix.ba
Sarah McKnight i Christina Walls
Sarah McKnight i Christina Walls
Navijačice Liverpoola Sarah McKnight i Christina Walls vjenčale su se na stadionu svog omiljenog kluba što je bilo prvi put da Anfield bude mjesto istospolnog vjenčanja.

Na ceremoniji vjenčanja bili su mnogobrojni prijatelji i rodbina ovih dviju Amerikanki koje su došle čak iz američkog Colorada u Liverpool kako bi jedna drugoj rekle sudbonosno "da". McKnight i Walls su članice tamošnjeg navijačkog udruženja.

"Stvarno smo uzbuđene zbog svega. Ovo je jedino mjesto gdje smo htjele da budemo na dan našeg vjenčanja i drago nam je da nam se ova želja ispunila", kazala je Christina.

Nakon što je ceremonija vjenčanja završena, na zadovljstvo mladenki, krenuli su u obilazak Anfielda.

"Navijam za Liverpool već 13 godina i nikada nisam ni pomislila da moje vjenčanje bude negdje drugo osim na ovom stadionu. Presretna sam i uzbuđena", dodala je Sarah.

Liverpool nastavlja sprovođenje politike protiv homofobije i jedini je klub u Premiershipu koji je predstavljen na britanskom Prideu.

"Ovo je veliki korak za klub. Uvijek smo bili ponosni na naš rad koji se odnosi na uključivanje različitih grupa u društvo. Imati ovakvo vjenčanje na stadionu je stvarno nešto prelijepo", kazao je Rishi Jain iz Liverpoola.