lifestyle
0

A-Bike novi model bicikla uskoro u prodaji

FENA
Legendarni izumitelj Sir Clive Sinclair predstavio je A-Bike – najmanji bicikl na svijetu. Iako ima samo 5,4 kilograma, može podnijeti biciklistu teškog gotovo 110 kilograma.

Njegova kompanija Sinclair Research sa sjedištem u Londonu izradila je prototip bicikla koji je gotovo u potpunosti napravljen od vlaknastih materijala koji se mogu saviti, pa se bicikl može unijeti u autobus ili pozorište.

Bicikl bi se uskoro mogao kupiti u Singapuru po cijeni od 170 funti (oko 300 američkih dolara), a nakon toga i u Britaniji, SAD-u i Japanu.

Kada se zapakira i smjesti u futrolu, ovaj mini-bicikl nazvan A-Bike izgleda poput sklopljenog kišobrana, a zauzima samo 0.03 kvadratna metra te se vrlo lako može spremiti primjerice ispod radnog stola u uredu.

"Mislim da je problem s triciklom C5 bio u tome što sam napravio nešto što meni lično nije trebalo", rekao je ovaj izumitelj.

S druge strane, trebao mu je dobar bicikl na sklapanje budući da se biciklom vozi po Londonu te da radi na trećem katu zgrade koja, kako navodi, ima vrlo nepouzdani lift.