lifestyle
0

100. godišnjica zlatnog Jack Daniel’s-a

Sarajevo-X
U ponedjeljak, 14. decembra u «Pivnici» Sarajevske Pivare u 100. godišnjice osvajanja zlatne medalje za kvalitetu na svjetskom sajmu u St. Louisu, održana je neobična promocija specijalne boce Jack Daniel’s-a.
  1. godine Jack Daniel’s je iznenadio cijeli svijet osvojivši Zlatnu medalju za najbolji viski na Svjetskoj izložbi u Saint Louis-u, Missouri, SAD. Da bi obilježio ovaj uspjeh, Jack je napravio posebnu bocu, neobične elegancije i ljepote. Replika ove boce, zapremine 1,5l bila je prva takva dostupna široj javnosti.

U slavu 100. godišnjice ovog događaja, u aprilu 2004 - Jack Daniel’s je izašao sa ograničenom serijom replika ove boce iz 1904. godine. 12 ovih boca je stiglo i u Bosnu i Hercegovinu, a te večeri 5 sretnih novinara je dobilo ovu bocu.

Jack Daniel’s je najpopularniji viski na svijetu sa prodanih skoro 84 miliona boca u prošloj godini. Popularnost viskija Jack Daniel’s, koji dolazi iz najstarije registrovane američke destilerije, sigurno leži u vrhunskom kvalitetu kojim već gotovo 140 godina nagrađuje poklonike širom svijeta, pa tako i kod nas.

U Bosni i Hercegovini, Jack Daniel’s je broj jedan američki premium viski, a u toku 2004. godine napravljeno je više od 150 party-ja širom Bosne i Hercegovine, koji su ponovo predstavili Jack našim građanima.