zamolio bih administraciju da spoji i sve ostale teme koje imaju veze s stomatologijom

Moderator/ica: ladyblue18

Vec oko mjesec dana imam slomljen zub (osmicu), i sada treba hirurskim putem odstraniti jos pola zuba koji je ostao (korijeni). Kakav se zahvat radi i ko to moze uraditi u Sa?

Ja imam 3 pitanja:Radosav je napisao/la:Odmah pitanje:Vec oko mjesec dana imam slomljen zub (osmicu), i sada treba hirurskim putem odstraniti jos pola zuba koji je ostao (korijeni). Kakav se zahvat radi i ko to moze uraditi u Sa?
Hvala virtualnom stomatologu![]()

convict je napisao/la:Hvala sto si se potrudio, svima nam zatreba prije ili kasnijeJa imam 3 pitanja:
1. ako mozes da mi preporucis stomatolosku ordinaciju u sarajevu, nisam isao zubaru vec dugo
2. prednosti i mane mijenjanja starih amalgamskih plombi novima
3. koja je najbolja metoda izbjeljivanja zuba?
je da ne pitate za imena stomatologa,uz duzno postovanje svim kolegama ne bih da ikome pravim reklamu,jer ce se ovde pogresno protumacit,a onda se gubi smisao same teme
siguran sam da ces naci mnogo dobrih stomatologa u sarajevu
izuzetak su one koje su potrosene ikoje su izgubile hermeticko svojstvo zaptivanja...e sad izbor je tvoj

kamen spoticanja je napisao/la:pa bujrum,sve sto vas zanima da trazimo odgovore,onoliko koliko je u mojoj moci![]()
zamolio bih administraciju da spoji i sve ostale teme koje imaju veze s stomatologijom

Kraljica_Suza je napisao/la:kamen spoticanja je napisao/la:pa bujrum,sve sto vas zanima da trazimo odgovore,onoliko koliko je u mojoj moci![]()
Koji si ti dobrica![]()
Zaboravih pitati danas, boli li kad se uklanja kamenac?
kako si mi?
ne bih da ti kvarim iznenadjenje 
kamen spoticanja je napisao/la:ooo moj realni pacijentkako si mi?
![]()
a za kamenac...pa vidjet ces u cetvrtakne bih da ti kvarim iznenadjenje

Kraljica_Suza je napisao/la:kamen spoticanja je napisao/la:ooo moj realni pacijentkako si mi?
![]()
a za kamenac...pa vidjet ces u cetvrtakne bih da ti kvarim iznenadjenje
Super sam, hvala![]()
Joj, joj..iznenadjenja...samo da upaljac nije u blizini, sve drugo cu podnijet.![]()
Sad citam s druge teme i prvi put ''cujem'' da je pravilno ne kvasiti cetkicu kad se pasta nanosi..a ja uvijek kvasila![]()
Takodjer i ovo da je bolje mijenjati paste..ja sam bila ubijedjena da je bolje koristiti istu, pa tako uvijek i radila.
PS. Dobrodosao natrag
...i nedajte mi na politiku vise...
jerbo vam ne mogu pisati o zubima iz banovica

Maxboy je napisao/la:Svaka cast na volji da nam pomognes i odgovoris na nasa pitanja i nedoumice![]()
bar onoliko koliko imam vremena i koliko poznajem materiju 

Eborg je napisao/la:Evo ja donio na naselje pa navratim kasnije kada se smjesti sve fino.![]()

( polomljena je vilica nakon 2h vadjenja i komplikacija zbog 2 vrha korijena nalik "kuglama") i konkretno radi se o 6ci zubu u donjoj vilici.Zlajs je napisao/la:svaka cast na temi i volji da ogovoris na nasa pitanja![]()
eh ovako prvo cu napisat o cemu se radi pa onda pitanja:D
prije mjesec sam ponovo operisao cistu u korijenu donja dva keca na stomatologiji u Sa i imam samo rijec hvale za njih.
ta cista se prvo pojavila prije vise od 15 godina i tad me je odjednom jako zabolilo i zubar mi je reko da se mora operisat sto sam i uradio.malo poslije toga se ona vratila i kad pogledam na ogledalo vidjela se, kao bijelkasto oteklina al me nije bolilo sve do prosle godine kad sam osjetio neku malu bol koja traje par sekundi i nestane. onda sam to na stomatologiji operiso i jos sam u nekoj fazi lijecenja. moram jos pazit na prednja dva keca jer se malo klimaju![]()
sad pitanje:
1. koliko je ta cista opasna ako se vrati opet?
2. ako se vrati, znaci li to opet operacija ili se moze nekako lijecit?
3. kako je moguce da se na provjeri vitalnosti zuba ispostavi da su zubi vitalni (provjeravo tri puta, te nekom strujom pa onda hladnom vatom i osjetio sam sve) a u toku operacije kad je otovrio i vidio sve govori hirurg da nemas sanse da je ovaj zub vitalan?
veliki POZDRAV

Intimus je napisao/la:@kamen spoticanja,
svaka cast za temu i sve pohvale za dosadasnje strucne, korektne i korisne savjete
na temi "Koji stomatolog u Sarajevu?".![]()
Planiram u narednih dan-dva postaviti pitanje za jednu podosta komplikovanu stomatolosku situaciju,
ali nisam siguran kako RTG snimak prenijeti u elektronski oblik (slikanje, skeniranje, ili sta vec?!)
Zato, molim forumase da mi prvo pomognu oko ovo tehnickog dijela.
Pozdrav i vazda punu ordinaciju zelim...

sodom je napisao/la:1. Da li je moguće ugraditi implantat na mjesto stalnog zuba koji je izvadjen?
Info: Zub je izvadjen na okrutan nacin( polomljena je vilica nakon 2h vadjenja i komplikacija zbog 2 vrha korijena nalik "kuglama") i konkretno radi se o 6ci zubu u donjoj vilici.
Da li je moguca rekonstrukcija vilice i ugradnja implantata?
2. Koliko odokativno implantat kosta u Sarajevu?
3. Šta uraditi sa desnima koje se povlače?
to ipak moras pitati po ordinacijama u sarajevu one koji implantiraju
volio bih da znam sta je uzrocnik povlacenja desni...kamenac,ne pravilno cetkanje,neke navike,ortodontski problemi zuba....? pa cu ti pokusati pomoci?
nellington je napisao/la:Danas mi ispade plomba (sedmica, bočna plomba, helem nejse, nije toliko ni bitno, kad budem kući, otići ću zubaru) ali to me ponukalo da pitam: koliki je vijek trajanja plombe?
kamen spoticanja je napisao/la:nellington je napisao/la:Danas mi ispade plomba (sedmica, bočna plomba, helem nejse, nije toliko ni bitno, kad budem kući, otići ću zubaru) ali to me ponukalo da pitam: koliki je vijek trajanja plombe?
dobro pitanje...na koje nikad neces naci konkretan odgovor...no svi restorativni materijali kazu ovako...u idealnim uvjetima,idealno izradjena plomba moze trajati vjecno![]()
e sad je tu puno idealnog da bi bilo relevantno...
dakle sve zavisi od licne higijene pacijenta i klinicke sposobnosti terapeuta...ja imam jednu preko 20 godina...i sasvim je ok...

nellington je napisao/la:kamen spoticanja je napisao/la:nellington je napisao/la:Danas mi ispade plomba (sedmica, bočna plomba, helem nejse, nije toliko ni bitno, kad budem kući, otići ću zubaru) ali to me ponukalo da pitam: koliki je vijek trajanja plombe?
dobro pitanje...na koje nikad neces naci konkretan odgovor...no svi restorativni materijali kazu ovako...u idealnim uvjetima,idealno izradjena plomba moze trajati vjecno![]()
e sad je tu puno idealnog da bi bilo relevantno...
dakle sve zavisi od licne higijene pacijenta i klinicke sposobnosti terapeuta...ja imam jednu preko 20 godina...i sasvim je ok...
Tako sam nešto i pretpostavio - kod mene npr šestice popravljane još prije puberteta - plombe sasvim ok, a ova na sedmici iako mlađa, odleti jutros, jedući sendvič

nellington je napisao/la:Svaka čast - nadam se da neće biti razloga da odustaješ od postulata i spuštaš standardejer ljudi od principa nam fali
a jako dobro znam da ni jedna novcana valuta ne moze platiti jednu lose prospavanu noc zbog griznje savjesti...da ne govorim o onome sto ce biti kad krepam

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.