Moderator/ica: Bobi
mali_milojica je napisao/la:Pa znaci ti ovdje palamudis i ubjedjujes nas u jedno,a uopste nemas svoje misljenje,nego je to misljenje nekoga tamo iz Mlade Boleslave ili Sochaux-a.
Dakle u slucaju Skode je jedna prica,bez obzira na dimenzije,motor,platformu i sta ti ga ja znam,a za 301 druga prica.
goran16v je napisao/la:mali_milojica je napisao/la:Pa znaci ti ovdje palamudis i ubjedjujes nas u jedno,a uopste nemas svoje misljenje,nego je to misljenje nekoga tamo iz Mlade Boleslave ili Sochaux-a.
Dakle u slucaju Skode je jedna prica,bez obzira na dimenzije,motor,platformu i sta ti ga ja znam,a za 301 druga prica.
Smijesan si... Da necu svoje misljenje, umjesto na onome sto kazu sami proizvodjaci i ljudi od struke, bazirati na glupstima koje ti pises?
Za pitanje, ajd ponovo procitaj, smisli sta si htio da me pitas, prepravi pa se javi ponovo.
johntra je napisao/la:@goran....više puta ti je objašnjeno da se numeracija u ovom slučaju mijenja, a i dobro znam da si do sada našao milion linkova u kojem se 301 svrstava u B segment, ako nisi našao, rado ću ti ih naći...isto važi i za 408, pa i za 308 Sedan, koji su C segment, tako da je 301 u tom segmentu totalni višak...
da, dobro si napisao, 508 nije, niti će ikada biti nasljednik 607...može se smatrati samo duhovnim nasljednikom, ako već hoćeš da ti crtam, kontaš?
poređenje 128 C i ostalih većih kupea, čak i oblikom je vrlo smiješno, jer 128 C i 3P imaju više dodirnih tačaka sa Golfom i Kadetom City, nego sa Mantom ili Caprijem...
Da, GS je oblikom hatchback ili liftback, kako god to želiš, iako mu se ne otvaraju vrata na takav način, ali mu je tovarni prostor dijelio prostor sa putničkim dijelom auta i nije bio odvojen kao kod klasičnih limuzina..ako ćemo baš tražiti neki prikladni termin, onda je fastback, ali je oblikom i dalje klasični hatchback, što dokazuje njegov nasljednik GSA sa petim vratima...Renault 25 je liftback, kao i Škoda Octavia, pa evo, čak i Rapid...mada se za te automobile u osnovi koristi pojam hatchback, jer liftback pojam u nekim zemljama nije poznat...

johntra je napisao/la:srećo draga, šta da ti objasnim više, kad se praviš Englez i kad ti nas trojica govorimo isto...meni da trojica likova govore isto, ja bih prihvatio istinu i ne bi se protivio i pokušavao sa jedinim argumentom kojeg imaš, a koji u ovom slučaju NIKAKO nije bitan, dokazivati nešto što je nemoguće...Peugeot 301 je B segment, koliko god da je tebi krivo i koliko god samo sa brojem 3 u prvom imenu nešto želiš da dokažeš...fino ti nacrtano da u C segmentu, Peugeot ima dva modela, treći im nije potreban...i praviš se to za broj 1, kad sam prvi napisao šta to znači, prema tome...
druga stvar, vidim da si bukva isto, pa si me bukvalno shvatio za duhovni nasljednik, a tu ću ti se samo slatko nasmijati, jer ne zaslužuješ više...
Je li postoji 2,2 Dci motor iz Nissana? postoji...i u čemu je tu problem? je li to neka velika greška što sam motor grupacije, stavio u model grupacije? naravno da nije...
Što se tiče Citroen GS cijelo vrijeme pričamo o autu koje je kasnije postalo hatchback, tako da ni tu nisam pogriješio...Ima li šta još nejasno, ili ćeš početi da napokon učiš koje auto kojoj klasi pripada?
citroen xm je napisao/la:Meni je ovo baš simpatično. Uz pomoć Gorana smo sada došli do zaključka da su Oktavija, Rapid i 301 automobili iz C segmenta što znači da Škoda ima Oktaviju i Rapid(dva modela u C segmentu), a PUG konkuriše Oktaviji pa skoro sa duplo jeftinijim 301 koji je ista klasa.
goran16v je napisao/la:citroen xm je napisao/la:Meni je ovo baš simpatično. Uz pomoć Gorana smo sada došli do zaključka da su Oktavija, Rapid i 301 automobili iz C segmenta što znači da Škoda ima Oktaviju i Rapid(dva modela u C segmentu), a PUG konkuriše Oktaviji pa skoro sa duplo jeftinijim 301 koji je ista klasa.
A sta cemo sa 308, kome on konkurise...? Moj filozofe...

Mlad i Nevin je napisao/la:Koji ste vi kraljevi, mati moja mila....
S druge strane, Pug 301 je bukvalno 208 sa guzicom i tu nema priče.

politika VW koncerna oko stražnjeg ovjesa je prilično komplikovana. Tačna informacija je ova: Golf 7 ima multilink straga u svim verzijama od 140 KS pa nadalje, dok Octavia i Leon multilink imaju SAMO ZA TOP VERZIJU OD 180 KS (i za buduće verzije sa pogonom 4x4). Dakle, Golf 1.4 TSI sa 140 KS ima multilink, dok ga Octavia sa istim motorom nema.
Ono što će u srce pogoditi mnoge ljubitelje Octavie (i Leona) jeste činjenica da ni omiljena verzija 2.0 TDI sa 150 KS neće imati multilink ovjes. To je odluka koncerna i tu nema nikakve mogućnosti da se nadoplati za multilink (kao što neki priželjkuju).

Phosphorus je napisao/la:Meni golf 7 bolji, jednostavno ljepši unutra i kvalitetniji... A u biti su najvažnije potrebe kupca
golfiista je napisao/la:Phosphorus je napisao/la:Meni golf 7 bolji, jednostavno ljepši unutra i kvalitetniji... A u biti su najvažnije potrebe kupca
a gepek?
ta neću sijeno gonit' 
Phosphorus je napisao/la:Jeste manji za ~200l, al' ko što velim - potrebe kupcata neću sijeno gonit'
goran16v je napisao/la:Phosphorus je napisao/la:Jeste manji za ~200l, al' ko što velim - potrebe kupcata neću sijeno gonit'
Ne moras sijeno, ali mozes ici na skijanje da ti vrh skija nije u CD playeru

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.