Poison_Ivy je napisao/la:Fakat ne razumijem takve napade.
Jesu obili su mi stan u prizemlju, ušli kroz jedan prozor dok sam ja sjedila u drugoj sobi, popuhali šta su našli i otišli. Ostalih par puta su ulazili kroz balkon, obijali vrata i sl. Naravno da sam poslije svakog incidenta nešto poduzimala, tako smo ostaklili balkon, stavili blindirana vrata i sl.
Poenta da ne bih mogla ni zamisliti da neko izgubi život zbog toga, jedino u slučaju da napadne nekoga od ukućana naravno da opravdam sva sredstva zaštite. Mislim da ni većina vas koji to tako zdušno zagovarate ne bi mogli hladnokrvno upucati čovjeka, ali eto, možda sam ja jednostavno kreten, a vi svi normalni pa tako razmišljate.
Pa ne radi se iskljucivo o materijalnoj steti. Nisu ni u teksasu uveli takav zakon jer misle da je LCD televizor vrijedniji od ljudskog zivota. Taj zakon postoji da prvenstveno da bi se ljudi zastitili. Evo sad recimo zamisli cujes kako ti provaljuju u stan/kucu. Ti ne znas sta se moze desiti kada te vide. U najboljem slucaju ce pobjeci. Ali sta ako potegnu pistolj, mogu te ne daj Boze pretuci, silovati, ubiti. Jos gore zamisli sve to i pociniti tvojoj djeci. Koji sok i koje posljedice mogu ostati ne zelim ni zamisliti.
Zamisli ljude kojima su tako obijali stanova, vec su spominjali kakav im je osjecaj nesigurnosti, zamisli da ne mozes zastiti svoje najmilije. Mozes ti imati i Tysona za muza a sta ces kada ti dodji njih 2-3 sa oruzjem. I to ti se moze desiti u bilo kojoj minuti, evo sad ti mogu bahnuti na vrata... Zato molim te mani se suosjecanja
Ovako fino imas jednog Čeha u kuci i odmah je situacija malo sigurnija
A kad vec pricamo o tim alarmima pade mi na pamet kako su prije nekih 7-8 godina nama isto tako upali preko noci u radnju ali zbog alarma su iste sekunde pobjegli. Kada su dosli na uvidjaj drotinjosi rekli da su prije nas ti isti obili jos 3 radnje sve jedna za drugom, krenuli da zaredaju tu noc

. Prvo sto mi je palo na pamet je da su im trebali i jos vecu stetu napraviti. To sam i rekao gazdama, posto su u komsiluku i svi se onako dobro znamo. Jebote pa ne drzis granap, to su radnje koje imaju promet i po 1000 KM dnevno, znam da im posao ne ide lose imaju para, ali cigan nece da ugradi alarm. Pa ne kosta te bogastvo. Da su imali alarm odmah bi lopovi razgulili, i nebi imali tolike stete