Dešavanja u Srbiji

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!

Moderator/ica: Chmoljo

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la bokakotorska dana 13/09/2012 17:28

Harry Tuttle je napisao/la:
sorted je napisao/la:
Skrivena kamera u Bijeljini 1992.

Prije koji dan novine su javile da je Srđan Golubović, mladić sa najstrašnije od svih strašnih slika bosanskog rata, uhapšen u Beogradu. Njegova je poslijeratna priča malo drugačija od uobičajenih, onih o dobrim susjedima s mračnom tajnom: Srđan Golubović bio je, naime, DJ, i to jedan od poznatijih i priznatijih u Beogradu, veteran elektronske plesne muzike i utemeljitelj beogradske trance-scene.

B.Dežulović, "Oslobođenje"

Zvao me jednom prilikom u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.

Elem, u ratno proljeće devedeset druge izgubio se Bobi negdje po Romaniji, pa nakon višesatnog lutanja naletio na do zuba naoružan četnički odred. "Znaš li ti ko smo mi?", upitao ga s visoka četnički vojvoda pod šubarom. "Ako Bog da", odgovorio mu Bobi, "skrivena kamera."

Skrivena kamera, naravno, nije bila, ali se ipak pojavila da zabilježi što je s Bobijem bilo kad je završio vic, jedan od najboljih, najpotresnijih i najpreciznijih iz bosanske ratne baštine. Stotine takvih, skrivenih i manje skrivenih kamera snimale su bosansku apokalipsu, a jedna od najpoznatijih svakako je bila ona mladog američkog fotoreportera Rona Haviva, koji se 2. aprila te devedeset druge zatekao u Bijeljini, da snimi možda najstrašniju od svih strašnih fotografija bosanskog rata.

Fotografiju znamo napamet, pa je vidimo i zatvorenih očiju - dva pripadnika Arkanove Srpske dobrovoljačke garde strogih lica patroliraju praznim centrom grada, s automatskim puškama na gotovs, a do njih, pod zidom bijeljinskog Doma omladine, u plitkoj lokvi krvi leže tri leša. Jedno od njih pripada Tifi Šabanović: nesretna žena leži na trbuhu, mrtvoga lica zabijenog u mokri pločnik kao u jastuk obgrljen rukama, onako kako ljudi od strepnje i straha bježe u san.

Konačno, iznad ubijene Tife uvijek taj isti mladi vojnik ležerna koraka, snimljen s leđa, sa zoljom o ramenu, crnom "fantomkom" u epoleti i sunčanim naočalama na tjemenu - u lijevoj mu ruci spušteni kalašnjikov, u desnoj upaljena cigareta, a podignuta mu se desna noga u crnoj čizmi sprema udariti Tifinu mrtvu glavu, nonšalantno kao što je pet-šest godina ranije pred školom šutirao prazne konzerve piva.

slika

Ključni detalj te fotografije na njoj se zapravo ne vidi: to je oko promatrača, objektiv Havivove nimalo skrivene kamere. Bijeljinski užas 2. aprila 1992. američki fotograf, naime, snima javno i nesmetano, s osobnom dozvolom Željka Ražnatovića Arkana, u pratnji njegovih vojnika.

Mladić koji čizmom udara mrtvo žensko tijelo to zna: zna li pak da ga Amerikanac iza njegovih leđa snima i u tom trenutku, nije poznato, niti je važno. On je potpuno opušten pred tri leša na pločniku, pred ugaslim životom žene koja mu je mogla biti majka, pred kolegama iz brigade, pred vlastitim bogom i pred vlastitom savješću, pred američkim fotografom i njegovom kamerom. Pa potpuno tako opušten pred svijetom i pred historijom šeta sablasno opustjelim bijeljinskim ulicama i udara mrtve ljudske glave.

Svih ovih godina ta nam je čuvena fotografija bila stoga još strašnija, a odjek ležernog ubojičinog koraka još jeziviji. Istim je tim nonšalantnim korakom on otišao i iz Bijeljine i iz rata, i svih ovih dvadeset godina njime mjerio pločnike našeg svijeta. U njemu je bio jednako opušten kao na Havivovoj fotografiji, šutirajući prazne konzerve piva kao da su ljudske glave.

Njegovo je ime Srđan Golubović i mogao je biti bilo koji od prolaznika što ste ih mimoilazili mokrim pločnicima svoga grada.

Prije koji dan novine su javile da je Srđan Golubović, mladić sa najstrašnije od svih strašnih slika bosanskog rata, uhapšen u Beogradu. Njegova je poslijeratna priča malo drugačija od uobičajenih, onih o dobrim susjedima s mračnom tajnom: Srđan Golubović bio je, naime, DJ, i to jedan od poznatijih i priznatijih u Beogradu, veteran elektronske plesne muzike i utemeljitelj beogradske trance-scene.

Glazbi se posvetio po povratku iz rata, zolju i kalašnjikov zamijenio je gramofonom i sintesajzerom lako, jednostavno i ležerno, onako kako se mijenja posao na crno. Njegovi su partyi, kažu upućeni, bili među najboljima u gradu, a surađivao je s najboljim - kako se to sad kaže, jel' muzičarima? - i vodećim imenima svog žanra, svim onim kompliciranim i metaliterariziranim imenima s velikim i malim engleskim slovima. On se, recimo, zvao Max. DJ Max.

Poslušao sam na internetu jednu njegovu, hm, stvar, i nakon dvadeset sekundi sintetičkog kronometra, kao u kakvom nervoznom techno ili house spotu, čuo sam i vidio Maxovu cokulu kako u pravilnom ritmu udara u Tifinu glavu. O da, njegov trance udara u glavu: primjedba će se učiniti neumjesnom, svakako uvredljivom za ljubitelje elektronske plesne kulture i dvadesetogodišnje klince iz noćnih klubova, ali ne znam kako bih vam drugačije rekao - dobro došli u nelagodu. Mi u njoj živimo cijeli vaš život.

DJ Max, majstor sintetičke muzike i guru noćne zabave, nije bio jedan od onih ratnih zočinaca "negdje među nama": ovaj je bio na stejdžu i udarao vam je ritam. Plesali ste kako on svira.

Metafora je, istina, malo prvoloptaška, ali - jebiga - volej je po definiciji na prvu loptu. Onako kako ga je na školskom igralištu udarao mali Srđan Golubović. Onako kako ga je u vašim godinama udarao na pločniku iza bijeljinskog Doma omladine. I tada je vikao "Ajmo, ruke gore!".

DJ Max našu je nelagodu prenio slijedećoj generaciji: on ionako nikad nije živio u njoj. Uhapšen je, uostalom, zbog posjedovanja droge ili takve neke pizdarije. Sve do tada, svojim je životom hodao opušteno i ležerno: korak iz kojega je udario mrtvu glavu Tife Šabanović bio je samo jedan, usputan i nevažan. Toliko o savjesti i ljudskoj duši: katarza ratnog zločinca postoji samo u književnosti i starim filmovima.

Zato se on nije bojao skrivene kamere. Nije on radio ništa iza naših leđa. Mi smo gledali iza njegovih.


heben tekst, ali kako tek nadrealna situacija ... ubica... a DJ :(


Harry nisam razumeo jeli on uhapsen zbog droge ili zbog onoga sto je radio po Bijeljini ?
Avatar
bokakotorska
 
Postovi: 1688
Pridružen/a: 23/10/2009 20:17
Lokacija: Smederevski Sandzak

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la Helikopter dana 17/09/2012 03:33

Dačić: SPS je zaslužna za stvaranje RS

POLITIKA, 21:36, 16.09.2012.Autor: Tanjug 6 komentara

Dačić je, na predizbornom skupu Socijalističke partije Republike Srpske, koji se održava u okviru kampanje za lokalne izbore zakazane za 7. oktobar, rekao da nije zadovoljan načinom na koji vlasti RS uzimaju o obzir tu činjenicu.

slika
SPS je najbolji: Ivica Dačić

BANJALUKA - Predsednik Vlade Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je u Banjaluci da je ta partija veoma zaslužna za stvaranje Republike Srpske, ali da nikada nije podržavala ratne zločine, genocid i stvaranje "velike Srbije", već samo prava Srba gde god da oni žive.

Dačić je, na predizbornom skupu Socijalističke partije Republike Srpske, koji se održava u okviru kampanje za lokalne izbore zakazane za 7. oktobar, rekao da nije zadovoljan načinom na koji vlasti RS uzimaju o obzir tu činjenicu.

"Prisustvovao sam različitim skupovima kada su pojedinim ljudima koji su vodili Srbiju posle 5. oktobra 2000. dodeljivane plakete, a one koji su stvorili RS sramota vas je da pomenete", rekao je Dačić, koga su pristalice Socijalističke partije RS pozdravili burnim aplauzom i skandirnjem Srbiji.

SPS i Vlada Srbije i danas vode politiku mira i pomirenja, a ne politiku protivljenja međunarodnoj zajednici, kazao je Dačić i dodao da se on kandidovao kako bi sprovodio jasnu, čvrstu i odlučnu politiku, koja podrazumeva i sposobnost da se proceni kada se međunarodnoj zajednici može reći ne, a kada da.

"Učiniću sve da Srbi žive u miru, gde god da žive. Ako treba, pregovaraćemo milion puta, ali mora da se zna ispod čega ne možemo da idemo, samo tako će nas poštovati u međunarodnoj zajednici", rekao je Dačić.

Govoreći o svom odnosu prema RS, Dačić je istakao da je on jedini političar iz Srbije koji ne traži ničiju pomoć i političku podršku iz Banjaluke, već samo želi da pomogne građanima RS i zajedničkom opstanku srpskog naroda.

"Borite se za opstanak RS, u tome ćete imati podršku i Srbije i SPS-a, borite se za socijalnu pravdu jer u suštini našeg naroda je ideja jednakosti ravnopravonosti i socijalne pravde. Vi ste se ovde uglavnom bavili nacionalnim pitanjem, a za to vreme su fabrike opljačkane, radnici ostali bez posla, nastao je uzak krug bogatih, a širok krug siromašnih", kazao je Dačić.

Osvrćući se na nedavna hapšenja funkcionera Socijalističke partije RS, Dačić je rekao da su i oni koji su godinama nastojali da unište SPS sada politički propali, jer je politička ideja socijalista jača od svih drugih.

Dačića su funkcioneri "sestrinske" Socijalističke partije RS predstavili i kao ministra unutrašnjih poslova, poručujući da je on živi dokaz da socijalisti umeju i da hapse, a ne samo da budu hapšeni.

Na kraju, Dačić je poručio, da njegova saradnja s predstavnicima vlasti RS "neće biti grljenje, ljubljenje i isticanje srpstva", već istinska saradnja za dobrobit građana Srbije i RS.

Dačić je izdvojio primer škole u RS koja nosi naziv "Srbija", i konstatovao da bi Turska, ukoliko bi joj se ponudilo da se otvori škola koja bi nosila ime te države, odmah dala deset miliona evra za tu namenu.

"Ostavite se grljenja i isticanja ko je veći Srbin, nego pokažite da li znate da radite svoj posao", poručio je Dačić političarima u Banjaluci i Beogadu.

Dačić je danas boravio u prvoj zvaničnoj poseti Banjaluci u svojstvu predsednika Vlade Srbije, a o predstojećoj zajedničkoj sednici dveju vlada razgovarao je s premijerom RR Aleksandrom Džombićem.

http://www.kurir-info.rs/dacic-sps-je-zasluzna-za-stvaranje-rs-clanak-413908
Avatar
Helikopter
 
Postovi: 1256
Pridružen/a: 07/07/2003 00:00

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la ArthurSpooner dana 18/09/2012 22:59

ArthurSpooner
 
Postovi: 641
Pridružen/a: 10/08/2012 19:59

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la zavrzlama dana 20/09/2012 19:03

Postavljanjem milovana drecuna za sefa pregovarackog tima za Kosovo,nije tesko znatu kuda ide srbija i nova vlast sa SNS na celu...
zavrzlama
 
Postovi: 7174
Pridružen/a: 15/01/2006 19:35
Lokacija: golf teren

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la Helikopter dana 21/09/2012 03:49

KARAĐORĐEVIĆI UPRILIČILI PRIJEM NA BELOM DVORU

Prestolonaslednik predstavio srpski fijat 500L


slika

slika

slika

slika

slika

slika

KARAĐORĐEVIĆI UPRILIČILI PRIJEM NA BELOM DVORU

Prestolonaslednik predstavio srpski fijat 500L


AUTO, 22:49, 20.09.2012.Autor: 5 komentara

Kompanija "Fijat automobili Srbija" večeras svečano predstavila novi model fiat 500L, koji se u Srbiji ekskluzivno proizvodi za svetsko tržište. Prodaja kod nas počinje 22. septembra, cena od 13.490 evra

slika

BEOGRAD - Svečanom promocijom na Belom dvoru, na kojoj su se u ulozi domaćina pojavili Njihova kraljevska visočanstva, prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i princeza Katarina, brojnom auditorijumu predstavljen je "fiat 500L".Goste iz diplomatskog kora, vladinih institucija, sveta biznisa i medija ispred kompanije "Fijat automobili Srbija" (FAS) pozdravio je generalni direktor Antonio Ćezare Ferara.

- Ovom prilikom obeležavamo važnu prekretnicu u razvoju našeg projekta koji će imati uticaja na različite segmente ekonomije u ovoj zemlji, a takođe će ostaviti značajan trag u razvoju automobilske industrije - rekao je Ferara i naglasio da je to bio veoma zahtevan i kompleksan zadatak. - Večeras slavimo odrastanje. Proslavljamo dolazak najnovijeg modela 500 generacije, naš "fiat 500L". Ovaj automobil je proizvod našeg dosadašnjeg rada u Srbiji i otvara vrata za nove poduhvate koji nam predstoje u budućnosti.

Fiat 500L je, da podsetimo, MPV model B segmenta tržišta. Njegova karoserija dugačka je 4.147 mm, široka 1.784 mm a visoka 1.665 mm. Međuosovinski razmak je 2.612 mm. Pametne proporcije omogućavaju da ovaj automobil bez problema ugosti pet dvometraša u kabini i da se u njegov prtljažnik od 400 l smesti sav njihov prateći prtljag. Sa sklopljenom zadnjom klupom, prtljažni prostor narasta na čak 1.310 litara.

Ponudu motora čine dva benzinca (1,4 16V Fire i 0,9 TwinAir) i turbo dizel (1.3 MultiJet II). Motor od 1,4 litra ima maksimalnu snagu od 95 KS, dok proslavljeni dvocilindrični turbo TwinAir nudi 105 KS. Obe verzije već ispunjavaju Euro 6 standarde, a isporučuju se sa šestostepenim menjačima kao standardnim delom opreme. Dizel verzija, koja je takođe značajno ispred važećih Euro 5 standarda, ima snagu od 85 KS, a kao i TwinAir isporučuje se sa Start&Stop sistemom radi što manje potrošnje i zagađenja životne sredine.

Cena osnovne verzije, 500L 1,4 pop, s veoma bogatom opremom iznosi 13.490 evra na srpskom tržištu. Paket pop je veoma bogat i sadrži ESP, ASR, MSR, ABS+EBD, HILL HOLDER, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, centralnu bravu s daljinskom komandom, servo-upravljač podesiv po visini i dubini, električne komande prozora u prednjim vratima, podešavanje vozačevog sedišta po visini, kargo boks, točkove od 16 inča i ostalu atraktivnu opremu.

Ponuda obuhvata 11 boja karoserije, tri boje krova (bela, crna i boja karoserije) i tri boje naplataka (bela, crna i aluminijum), što zajedno daje jedinstven rezultat u klasi - čak 333 kombinacije za personalizaciju vozila.

http://www.kurir-info.rs/kralj-predstavio-srpski-fijat-500l-clanak-421328
Avatar
Helikopter
 
Postovi: 1256
Pridružen/a: 07/07/2003 00:00

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la Hodidid dana 21/09/2012 18:34

Fiat ne djeluje lose ali ako je haman 14 000 eura onda je dobro skup. Mislim za taj profil auta.
Hodidid
 
Postovi: 1996
Pridružen/a: 27/09/2010 12:09

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la Maverick78 dana 21/09/2012 18:56

Video: Sasvim običan dan u Beogradu
Teror Đilasove policijeBahatost pojedinih pripadnika beogradske Komunalne policije konačno je dokumentovana. Na sajtu YouTube pojavio se snimak na kojem se vidi kako Đilasov uniformisani jurišnik bezobzirno udara momka koji je odbio da napusti autobus GSP-a

Snimak je postavljen u utorak, 18. septembra, uz komentar da je momak tog dana zatečen bez karte u autobusu na liniji 95 te je, umesto da napusti vozilo, ponudio lični dokument.

„Kako je u pitanju državljanin Crne Gore, BusPlus kontrolori prepuštaju posao kolegama iz Komunalne policije”, navodi očevidac koji je kamerom mobilnog telefona zabeležio događaj.

Tada počinje najpre verbalna rasprava između komunalnog policajca i čoveka koji se čvrsto drži za rukohvat autobusa, ne pružajući ni jedan drugi vid otpora. Policajac ga naočigled ostalih saputnika najpre udara po prstima šake, a zatim počinje da ga pesnicama batina po pleksusu uz povike: “Je l’ nećeš da pustiš? Pusti ruku bre!”

Evo kako naš sagovornik opisuje događaj:

"Policajci upadaju u autobus u stilu Eliot Nesa i Nesalomivih, odbijaju da pišu kaznu državljaninu druge države, već insistiraju da on napusti vozilo. Revoltiran činjenicom da ne može nastaviti vožnju i pored nuđenja ličnih dokumenata, nepoznati građanin odbija da napusti vozilo GSP-a. Uz povike " sad ćeš da vidiš kakva su naša ovlašćenja", komunalni policajac Stanojević i njegov kolega počinju vući građanina, a u jednom trenutku počinju i sa upotrebom pesnica kako bi ga odvojili od šipke za koju se uhvatio."

Mladić na koncu popušta, a još jedna akcija Đilasove pretorijanske garde uspešno je okončana. Uz prekoračena ovlašćenja, dakako.

Kako je za e-Novine rekao pretučeni D. C, student koga je Komunalna policija pretukla dok je putovao na ispit, kontrolori BusPlusa i Đilasova policija imaju interni dogovor da ne pišu kazne putnicima bez karte već da ih izbacuju iz vozila, i zbog toga je i nastao problem.

"Nemam personalizovanu kartu, i nisam znao imam li još kredita. Kada je kontrolor BusPlusa utvrdio da nemam kredita na karti, pružio sam mu ličnu kartu, očekujući da će mi napisati kaznu. Međutim, kontrolor je pozvao komunalne policajce koji su počeli drsko da se ophode prema meni naređujući mi da izađem iz autobusa. Kada sam odbio, počelo je i fizičko šikaniranje", kaže D.C.

Nakon prebijanja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli su ga u stanicu, gde je dao izjavu i nakon pola sata je pušten. Policajci su se prema njemu, kaže, odnosili potpuno korektno. Spremaju mu krivičnu prijavu zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti, dok će D. C. tužiti pripadnika Đilasove policije koji ga je pretukao.


http://www.e-novine.com/srbija/vesti/71 ... icije.html
Avatar
Maverick78
 
Postovi: 531
Pridružen/a: 09/05/2012 01:15
Lokacija: Prijepolje - Sandzak / Borås - Sweden

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la kiky dana 21/09/2012 19:47

Helikopter je napisao/la:KARAĐORĐEVIĆI UPRILIČILI PRIJEM NA BELOM DVORU

Prestolonaslednik predstavio srpski fijat 500L


slika

slika

slika

slika

slika

slika

KARAĐORĐEVIĆI UPRILIČILI PRIJEM NA BELOM DVORU

Prestolonaslednik predstavio srpski fijat 500L


AUTO, 22:49, 20.09.2012.Autor: 5 komentara

Kompanija "Fijat automobili Srbija" večeras svečano predstavila novi model fiat 500L, koji se u Srbiji ekskluzivno proizvodi za svetsko tržište. Prodaja kod nas počinje 22. septembra, cena od 13.490 evra

slika

BEOGRAD - Svečanom promocijom na Belom dvoru, na kojoj su se u ulozi domaćina pojavili Njihova kraljevska visočanstva, prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i princeza Katarina, brojnom auditorijumu predstavljen je "fiat 500L".Goste iz diplomatskog kora, vladinih institucija, sveta biznisa i medija ispred kompanije "Fijat automobili Srbija" (FAS) pozdravio je generalni direktor Antonio Ćezare Ferara.

- Ovom prilikom obeležavamo važnu prekretnicu u razvoju našeg projekta koji će imati uticaja na različite segmente ekonomije u ovoj zemlji, a takođe će ostaviti značajan trag u razvoju automobilske industrije - rekao je Ferara i naglasio da je to bio veoma zahtevan i kompleksan zadatak. - Večeras slavimo odrastanje. Proslavljamo dolazak najnovijeg modela 500 generacije, naš "fiat 500L". Ovaj automobil je proizvod našeg dosadašnjeg rada u Srbiji i otvara vrata za nove poduhvate koji nam predstoje u budućnosti.

Fiat 500L je, da podsetimo, MPV model B segmenta tržišta. Njegova karoserija dugačka je 4.147 mm, široka 1.784 mm a visoka 1.665 mm. Međuosovinski razmak je 2.612 mm. Pametne proporcije omogućavaju da ovaj automobil bez problema ugosti pet dvometraša u kabini i da se u njegov prtljažnik od 400 l smesti sav njihov prateći prtljag. Sa sklopljenom zadnjom klupom, prtljažni prostor narasta na čak 1.310 litara.

Ponudu motora čine dva benzinca (1,4 16V Fire i 0,9 TwinAir) i turbo dizel (1.3 MultiJet II). Motor od 1,4 litra ima maksimalnu snagu od 95 KS, dok proslavljeni dvocilindrični turbo TwinAir nudi 105 KS. Obe verzije već ispunjavaju Euro 6 standarde, a isporučuju se sa šestostepenim menjačima kao standardnim delom opreme. Dizel verzija, koja je takođe značajno ispred važećih Euro 5 standarda, ima snagu od 85 KS, a kao i TwinAir isporučuje se sa Start&Stop sistemom radi što manje potrošnje i zagađenja životne sredine.

Cena osnovne verzije, 500L 1,4 pop, s veoma bogatom opremom iznosi 13.490 evra na srpskom tržištu. Paket pop je veoma bogat i sadrži ESP, ASR, MSR, ABS+EBD, HILL HOLDER, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, centralnu bravu s daljinskom komandom, servo-upravljač podesiv po visini i dubini, električne komande prozora u prednjim vratima, podešavanje vozačevog sedišta po visini, kargo boks, točkove od 16 inča i ostalu atraktivnu opremu.

Ponuda obuhvata 11 boja karoserije, tri boje krova (bela, crna i boja karoserije) i tri boje naplataka (bela, crna i aluminijum), što zajedno daje jedinstven rezultat u klasi - čak 333 kombinacije za personalizaciju vozila.

http://www.kurir-info.rs/kralj-predstavio-srpski-fijat-500l-clanak-421328


koliko ja znam fijat je talijanski i u prilično je lošem stanju ...
pogotovo u evropi ...
Avatar
kiky
 
Postovi: 4725
Pridružen/a: 13/02/2008 14:20

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la radostan dan dana 22/09/2012 00:31

kiky je napisao/la:
koliko ja znam fijat je talijanski i u prilično je lošem stanju ...


ništa lošijem od karađorđevića...
Avatar
radostan dan
 
Postovi: 13403
Pridružen/a: 31/01/2010 21:26
Lokacija: madera

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la kiky dana 22/09/2012 10:15

radostan dan je napisao/la:
kiky je napisao/la:
koliko ja znam fijat je talijanski i u prilično je lošem stanju ...


ništa lošijem od karađorđevića...


nemoj, ba, radosni bit toliko sarkastičan ...
:D
Avatar
kiky
 
Postovi: 4725
Pridružen/a: 13/02/2008 14:20

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la radostan dan dana 22/09/2012 12:00

drag mi je platon ali mi je istina još draža .
Avatar
radostan dan
 
Postovi: 13403
Pridružen/a: 31/01/2010 21:26
Lokacija: madera

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la muzicar_iz_parka dana 22/09/2012 17:12

radostan dan je napisao/la:drag mi je platon ali mi je istina još draža .

Opet šalješ neke suptilne poruke.
muzicar_iz_parka
 
Postovi: 1981
Pridružen/a: 02/06/2012 18:59

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la radostan dan dana 22/09/2012 17:21

šta te buni, da objasnim?
Avatar
radostan dan
 
Postovi: 13403
Pridružen/a: 31/01/2010 21:26
Lokacija: madera

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la muzicar_iz_parka dana 22/09/2012 17:34

radostan dan je napisao/la:šta te buni, da objasnim?

Ma ništa ja samo onako u prolazu. :lol:
Nego jel Dinkić digao kredit kod Agrobanke za onog Fiata ili negdje drugo????
Moja žena blesava oće taj auto a nijedna banka mi ne daje kredit, vidim da to tamo kod vas lakše ide, pa onako pitam.
muzicar_iz_parka
 
Postovi: 1981
Pridružen/a: 02/06/2012 18:59

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la radostan dan dana 22/09/2012 23:30

:)
moram priznati da si me zbunio. gdje - kod vas?
Avatar
radostan dan
 
Postovi: 13403
Pridružen/a: 31/01/2010 21:26
Lokacija: madera

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la Hodidid dana 23/09/2012 00:08

Meni da je nabaviti kakav polovan Mini Moris.
Hodidid
 
Postovi: 1996
Pridružen/a: 27/09/2010 12:09

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la In love with Bosnia dana 23/09/2012 15:32

Helikopter je napisao/la:
Prestolonaslednik predstavio srpski fijat 500L[/size]


sva je prilika da će pomračiti "slavu" juga. :lol:

In love with Bosnia
 
Postovi: 573
Pridružen/a: 03/07/2012 22:14
Lokacija: Beograd

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la mO k3 dana 24/09/2012 09:21

vich lengvidz je koristio karadzordze ???
Avatar
mO k3
 
Postovi: 10127
Pridružen/a: 23/09/2009 14:16
Lokacija: Dont f... The Queen :)

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la mO k3 dana 24/09/2012 13:50

Nele Karajlić režira Top listu nadrealista u Srbiji


Bas me zanima kakav nam se scenario sprema
Avatar
mO k3
 
Postovi: 10127
Pridružen/a: 23/09/2009 14:16
Lokacija: Dont f... The Queen :)

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la kiky dana 25/09/2012 18:22

haman neletu zafalilo para ...
što nije smislio šta originalno, srbijansko, nego opet nadrealisti ...
Avatar
kiky
 
Postovi: 4725
Pridružen/a: 13/02/2008 14:20

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la radostan dan dana 26/09/2012 14:30

pao avion, poginuo major

pomirili se mihajlović i štimac

čanak ide u tvorza

ni ja se ne osjećam baš najbolje.
Avatar
radostan dan
 
Postovi: 13403
Pridružen/a: 31/01/2010 21:26
Lokacija: madera

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la gidora dana 26/09/2012 15:44

radostan dan je napisao/la:pao avion, poginuo major

pomirili se mihajlović i štimac

čanak ide u tvorza

ni ja se ne osjećam baš najbolje.

Ne znam baš koliko ti ide ova tragedija sa avionom sa ovim dole "pilotima" ...:roll:
Avatar
gidora
 
Postovi: 812
Pridružen/a: 27/04/2012 15:58

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la Akadi dana 26/09/2012 16:29

SAD o Srbiji: Dobrodošli u zemlju četnika, ubica i silovatelja!

U članku o festivalu trubača u Guči, koji je objavio američki internet magazin "Vajs", Srbi su opisani kao četnici, divljaci i masovne ubice koje spaljuju žene i decu, piše list Alo.

"Dobro došli u zemlju četnika", piše američka novinarka Ana Loškin u članku "Srpski nacionalizam na festivalu trubača u Guči". Cela reportaža, koja na ponižavajući način opisuje srpski narod, fokusira se na prikazivanje učesnika festivala kao pijanaca koji ili ne nose majice ili te majice imaju mrtvačke glave i preteće poruke.

Loškinova piše: "U moru slogana poput 'Čuvaj vodu, popij pivo', jedna majica se posebno ističe, to je portret bivšeg predsednika Slobodana Miloševića sa natpisom: 'Tvoja vojska te čeka'. Neki nose crne majice sa lobanjama, na kojima piše 'Sa verom u Boga - Sloboda ili smrt', ispisano crkvenim slovima, sa zelenim vojnim šeširima ukrašenim slikom orla i kraljevske krune. Dobro došli u zemlju četnika!".

Nakon što je zemlju nazvala četničkom, ona taj pojam objašnjava ovako: "Četnički pokret se povezuje sa srpskim masakrima, silovanjem i mučenjem tokom ratova u Jugoslaviji." Omladinu koja je okupljena u Guči opisuje kao rulju koja skače satima skandirajući o moći "velike Srbije":

"Mladići i devojke izgledaju nevino dok pevaju o veličini Srbije, noseći kape sa četničkim simbolima, uvijeni u srpske zastave. Oni pokazuju tri prsta, što Bošnjaci i Hrvati smatraju provokacijom jer je taj pozdrav koristila srpska vojska dok je nemilosrdno ubijala njihov narod."

Sam kraj reportaže zaključuje ljubavna priča o devojci koja ne sme da kaže ocu da je u vezi sa Romom, pa je nazvana "Srpski Romeo i Julija."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/256767/SAD-o-Srbiji-Dobrodosli-u-zemlju-cetnika-ubica-i-silovatelja


Serbian Nationalism at the Guča Trumpet Festival

http://www.vice.com/read/serbian-nationalism-at-the-guca-trumpet-festival#./serbian-nationalism-at-the-guca-trumpet-festival?&_suid=1348668814192048537187155251465
Avatar
Akadi
 
Postovi: 439
Pridružen/a: 06/09/2012 06:25

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la In love with Bosnia dana 27/09/2012 10:46

konačno da neko otvoreno napiše šta guča zaista jeste - parada četništva, nacionalizma, pijanstva i kiča.
In love with Bosnia
 
Postovi: 573
Pridružen/a: 03/07/2012 22:14
Lokacija: Beograd

Re: Dešavanja u Srbiji

PostPostao/la Harry Tuttle dana 27/09/2012 20:34

sto je jos gore: VICE je stvarno cool
Harry Tuttle
 
Postovi: 439
Pridružen/a: 06/08/2012 21:39
Lokacija: Altona

PrethodnaSljedeća

Natrag na Politika

Online

Trenutno korisnika/ca: Challenger__, edgar allan poe, Janjicar, kozak, mirsek i 8 gostiju.