Moderator/ica: delightful
debela je napisao/la:neka te bolan, ne galamikoliko onda, po tvojim podacima, ima stanovnika?

posto galamis na sve ljude koji su probali bar ofrlje reci neku cifru ocekujem i od tebe da napises neku, eto na osnovu tih podataka koje imas (moja struka, pa moja struka)

debela je napisao/la:slusaj durex, sve ovo sto si sad napisao znamo i bez tebeposto galamis na sve ljude koji su probali bar ofrlje reci neku cifru ocekujem i od tebe da napises neku, eto na osnovu tih podataka koje imas (moja struka, pa moja struka)
![]()
haj sad, ne izvlaci se
karanana je napisao/la:debela je napisao/la:slusaj durex, sve ovo sto si sad napisao znamo i bez tebeposto galamis na sve ljude koji su probali bar ofrlje reci neku cifru ocekujem i od tebe da napises neku, eto na osnovu tih podataka koje imas (moja struka, pa moja struka)
![]()
haj sad, ne izvlaci se
ja vala bas. spominjes debelu (jeli forumasicu debelu?) sigurnost i spominjes da se bavis s tim problemom pa nas onda osvijetli o onome sta ti mislis. ti si vise kivan na ljude koji su doselili pa na njima istresas neku tvrdnju o povecanju populacije. pa vrlo malo ljudi imas a i porodica cije su familije stoljecima i otkad znaju za sebe bile mjestani sarajeva. vecini su ocevi, djedovi...dosli iz nekih vukojebina...sta ces tako ti je svugdje u svijetu nije samo ovdje, tendencija je da se populacija pomjera iz ruralnih u gradska podrucja. jo[ kod nas rat bio i stotine hiljada ljudi ostalo bey svog doma i ne njihovom voljom moralo se pomjeriti.
DUREX je napisao/la:Sarajevo danas ima broj stanovnika izmedju 500 000 i 600 000 hiljada, sigurno... sa tendencijom sirenja i to na lokalitetu koje sam naveo. Govoriti o tome, da kotlina trpi 300 000-400 000 max, nema smisla, jer se ovdje ne radi o tome koliko kotlina trpi i koliko je optimalno, a za neki normalan nivo grada i zivota, nego koliko ce opstine ispod stola da prime bespravnih objekata i sklepaih prigradskih naselja... a takih se reda na hiljade i hiljade... Ovo ce, ako se ovako nastavi, biti jedan (mali) usrani Bombaj.
ispod stola, divlja gradnja....jesam li rekla da mi se gadi ovaj grad? i da jesam, nije zgoreg opet ponoviti, gadi mi se!DUREX je napisao/la:karanana je napisao/la:debela je napisao/la:slusaj durex, sve ovo sto si sad napisao znamo i bez tebeposto galamis na sve ljude koji su probali bar ofrlje reci neku cifru ocekujem i od tebe da napises neku, eto na osnovu tih podataka koje imas (moja struka, pa moja struka)
![]()
haj sad, ne izvlaci se
ja vala bas. spominjes debelu (jeli forumasicu debelu?) sigurnost i spominjes da se bavis s tim problemom pa nas onda osvijetli o onome sta ti mislis. ti si vise kivan na ljude koji su doselili pa na njima istresas neku tvrdnju o povecanju populacije. pa vrlo malo ljudi imas a i porodica cije su familije stoljecima i otkad znaju za sebe bile mjestani sarajeva. vecini su ocevi, djedovi...dosli iz nekih vukojebina...sta ces tako ti je svugdje u svijetu nije samo ovdje, tendencija je da se populacija pomjera iz ruralnih u gradska podrucja. jo[ kod nas rat bio i stotine hiljada ljudi ostalo bey svog doma i ne njihovom voljom moralo se pomjeriti.
Pa o cemu ti ja pricam ovdje, matere ti??!!
Evo sve si sam odgovorio u svojoj zadnjoj recenici... Ne moram da te "osvijetlim", kako kazes.
To sta ja mislim o dosljacima, to je drugi par rukava... o tome na nekoj drugoj temi (a vec sam se toliko puta izjasnio)... Ako si jedan od njih, pa se brecas, to je druga stvar... Sve u svemu- sam si odgovorio na pitanje koje si mi postavio na pocetku posta.
karanana je napisao/la:DUREX je napisao/la:karanana je napisao/la:debela je napisao/la:slusaj durex, sve ovo sto si sad napisao znamo i bez tebeposto galamis na sve ljude koji su probali bar ofrlje reci neku cifru ocekujem i od tebe da napises neku, eto na osnovu tih podataka koje imas (moja struka, pa moja struka)
![]()
haj sad, ne izvlaci se
Pa o cemu ti ja pricam ovdje, matere ti??!!
Evo sve si sam odgovorio u svojoj zadnjoj recenici... Ne moram da te "osvijetlim", kako kazes.
To sta ja mislim o dosljacima, to je drugi par rukava... o tome na nekoj drugoj temi (a vec sam se toliko puta izjasnio)... Ako si jedan od njih, pa se brecas, to je druga stvar... Sve u svemu- sam si odgovorio na pitanje koje si mi postavio na pocetku posta.
To jesam li ja ili nisam dosljak necu ni odgovoriti jer uopste nije bitno i kazem ti da preci vecini gradjana sarajeva ionako nisu rodjene sarajlije pa ce djeca i unuci ove generacije dosljaka postati "gradjani" kao sto si ti. ali ovo je sasvim druga tema koja je vec uzduz i poprijeko vjerovatno obradjena.
A kod broja populacije, ja sam se barem koliko je to u mom dometu koristio nekim observacijama i gledanjem na barem dio populacije i onda na osnovu tog uzorka pokusao da vadim neki zakljucak, pa makar se to odnosilo i na brojanje auta oko moje zgrade i observaciju da su na mjestu gdje sam igro boba i picigena sada nadzidzana auta. a ti mi govoris o bespravnoj gradnji, dilovima sa opstinskim glavesinama oko dobijanja dozvola, gradnji na perifernim dijelovima....sve se to desavalo i prije rata. Ako vec imas pouzdanu informaciju o broju stanovnika, nemoj bubati generalne stvari, nego mi onda daj neke cifre. Reci na primjer da je u perifernim dijelovima izgradjeno dodatnih 20% bespravnih stambenih objekata u odnosu na prijeratno stanje. eto to bi bio primjer nekog naucnog gledanja na broj stanovnika. ovim zavrsavam svoje javljanje na ovu temu.
in33sa je napisao/la:Ok, doselili se papani, istina, broj stanovnika se promijenio, a sada mi ti reci na osnovu kojih podataka ti mozes reci tacan broj stanovnika, makar i okviran???
boston_c je napisao/la:Ma kakvih 800.000 stanovnika u Sarajevu, to su budalaštine. Pa Zagreb je prema popisu iz 2001 godine ima oko 850.000 stanovnika tj. grad zagreb dok čitava županija ima nešto preko 1 milion, a Zagreb je bar duplo veći od Sarajeva.
Tako da Sarajevo ima oko 300.000 (4 gradske općine) a čitav kanton oko 450.000, max.
karabaja-x je napisao/la:samo da reknem, vazan je kvalitet, a ne kvantilitet

Trenutno korisnika/ca: iamia, RahatHurmašica i 1 gost.