lift omogucava stavljanje vecih guma, vece gume bolji klirens i bolji upadni ugao. istina treba onda bit pazljiviji pri brzoj voznji, ali ne mozes imati sve u jednom. sto se tice mog jeepa, nisam isao na neki pretjerano velik lift, jer ga vozim i po asfaltu mnogo, nazad je dana 44 i detroit locker, dana 30 naprijed, 231 reduktor i aw4 automatik (koji je realno dosta korisniji od manuelca

). 242 reduktor je bolji za cestu i za snijeg, dok 231 vazi kao izdrzljiviji, mada ja se nisam uspio uvjeriti u to, tj jos nisam vidio da je crknuo 242 nekome. tako da ako naletim na 242 koji bi odgovarao mojoj konfiguraciji to se ide mijenjati. sto se tice granda kojeg imam, uzet je prosle godine sa 4.7 motorom i 45rfe automatikom, naprijed i nazad vari lok lsd, pa sam krajem godine nasao covjeka koji bi mijenjao komplet motor taj 4.7 sa 45rfe mjenjacem za 4.0 i 42re mjenjac, pa sam to pazario, i jos uvijek traje dotjerivanje, nemam nesto pretjerano ni vremena. sve je leglo sa reduktorom i osovinama, malo sad treba dotjerat elektroniku jer je 45rfe imao svoj modul ECM, a 42re ide preko PCMa, al i to je uglavnom dotjerano.
sto se tice bfg winter slalom guma, takodje jako zahvalne za snijeg, mozda se malo brze trose od tih michelin koje si imao, ali prve dvije godine bez obzira na tip voznje neces imati problema po snijegu sto posto. svakih 6 mjeseci otprilike rotiras ih prednja lijeva-desna zadnja lijeva-desna klasicno i to je to. od striktno agresivnih vec sam negdje rekao za mene je trekker, onda par praznih mjesta pa ostali. ne koristim ga jer kao sto rekoh vozim dosta po cesti, ali treba se priznati da je par klasa iznad ostalih.