Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator/ica: ladyblue18

PostPostao/la mamica papucarka dana 06/09/2007 14:25

dacina_curica je napisao/la:mamice jel' domaca tarhana? njam, njam :D


jest, bas bila za rucak :oops: (nisam sama gazala, nego sveki :D )
mamica papucarka
 
Postovi: 8027
Pridružen/a: 31/10/2004 17:03
Lokacija: negdje

PostPostao/la amrino dana 07/09/2007 12:09

zar vec tursiju pravis? :shock:
da nije malo rano?
amrino
 
Postovi: 2501
Pridružen/a: 17/11/2006 09:59
Lokacija: amrinoland

PostPostao/la mamica papucarka dana 07/09/2007 12:11

a sto sam ja mislila da se tursija pravi od kruskica :roll:
mamica papucarka
 
Postovi: 8027
Pridružen/a: 31/10/2004 17:03
Lokacija: negdje

PostPostao/la amrino dana 07/09/2007 12:15

mamica 31 je napisao/la:a sto sam ja mislila da se tursija pravi od kruskica :roll:


? eh to fakat ne znam :D
Tursija je kiselo, razno povrce...ugl. mrkva, karfiol, paprike i krastavice
amrino
 
Postovi: 2501
Pridružen/a: 17/11/2006 09:59
Lokacija: amrinoland

PostPostao/la danas dana 07/09/2007 15:02

hadzinice, ne bilo ti zapovijedjeno -- de daj recept za buhtle... :)
Avatar
danas
 
Postovi: 18903
Pridružen/a: 11/03/2005 20:40
Lokacija: 10th circle...

PostPostao/la dacina_curica dana 07/09/2007 15:05

hadzinice, buhtle izgledaju fantasticno :)

je li ih tesko napraviti? (ja ih pravo volim ali ne znam kako)
Avatar
dacina_curica
 
Postovi: 5829
Pridružen/a: 17/11/2006 21:24
Lokacija: pored kofera......pakujem se lagano :)

PostPostao/la amrino dana 07/09/2007 15:23

hadzinica je napisao/la:
amrino je napisao/la:zar vec tursiju pravis? :shock:
da nije malo rano?

zasto? povrca ima, temperatura vani ide mi u korist, ionako u podrum odnesem , ali ovo nije "glavan" tursija , nego samo 6 tegli da imam uz ramazan, tj. pri kraju ramazana! :-D
glavnu pravim pocetkom oktobra, bice i kiselog kupusa, roga, pindzura i jos tursije koju onda kiselim u kacama!
prosle godine pravila i bestilj od sljiva i slatko i dinja, a vidjecemo sta cu stici ove godine!


Joj sad si mi posmigala!!!
Odoh odmah poslije posla da kupim svega pa da i ja koju teglicu pokiselim :D samo sto nemam tegli... :sad: ali snaci cu se valjda.
Ja i dragi smo prosle godine kiselili kupus- i bio je FENOMENALAN! (najvise ga volim malo pouljit i pobiberit )...i tursiju, a neki dan sam eto pravila roge s bijelim lukom- ali su se vec pojele.
Jedno pitanje- mogu li njih stavljati u tegle? Jel treba konzervans ili nesto?
A planiram praviti i paradajiz sos :D

JOOOJ voda mi na usta....
amrino
 
Postovi: 2501
Pridružen/a: 17/11/2006 09:59
Lokacija: amrinoland

PostPostao/la ladyblue18 dana 07/09/2007 15:49

amrino je napisao/la:
mamica 31 je napisao/la:a sto sam ja mislila da se tursija pravi od kruskica :roll:


? eh to fakat ne znam :D
Tursija je kiselo, razno povrce...ugl. mrkva, karfiol, paprike i krastavice

ja bih dodala i brokule :-D kako je to dobroooooo :-D uh sad ogladnih
Avatar
ladyblue18
Globalni moderator
 
Postovi: 21845
Pridružen/a: 24/12/2006 23:57
Lokacija: You don't have to like me, I'm not a facebook status

PostPostao/la amrino dana 07/09/2007 15:53

Pa da- i ja tursiju pravim samo sa "rasolom" :D - ne koristim konzervans...Potrebno je samo sezinfikovat tegle u rerni...
ali me zanimalo za roge- nisam sigurna mogu li stajati...
Ugl. dobila sam onaj Pizza- pekac :D - i on je za te stvari super.
Mislim za ispeci paprike....patlidjane....a nista ne zadimi. :D
Joj- ja cu paprike punjene kupusom!!! Uh- a tek kad prestanem raditi....ima da povazdan samo nesto pravim!
:D
amrino
 
Postovi: 2501
Pridružen/a: 17/11/2006 09:59
Lokacija: amrinoland

PostPostao/la zena21 dana 07/09/2007 15:58

draga hadzinice, pa kad bona ovo sve stignes spremiti :shock:

svaka ti cast :-D
Avatar
zena21
 
Postovi: 7092
Pridružen/a: 07/04/2006 11:02

PostPostao/la black dana 07/09/2007 16:00

zena21 je napisao/la:draga hadzinice, pa kad bona ovo sve stignes spremiti :shock:

svaka ti cast :-D


pa nije ko ti..:D ja mislim da ti ne znas ni krompirice ispeci :oops: :D
Avatar
black
 
Postovi: 13499
Pridružen/a: 19/06/2004 16:00
Lokacija: ispod tresnje

PostPostao/la zena21 dana 07/09/2007 16:04

black je napisao/la:
zena21 je napisao/la:draga hadzinice, pa kad bona ovo sve stignes spremiti :shock:

svaka ti cast :-D


pa nije ko ti..:D ja mislim da ti ne znas ni krompirice ispeci :oops: :D


ih... kakav ja pmfrit pravim... mrtva bi ga usta jela :D
Avatar
zena21
 
Postovi: 7092
Pridružen/a: 07/04/2006 11:02

PostPostao/la zena21 dana 07/09/2007 16:06

hadzinica je napisao/la:
zena21 je napisao/la:draga hadzinice, pa kad bona ovo sve stignes spremiti :shock:

svaka ti cast :-D

:-D :-D :-D hvala , shvaticu ovo kao veliki kompliment!!!!
ma stizem, NOCU!!! :D fazon je sto imam dvije male bebice, pa preko dana sam Mama a nocu Kuham tj. kad zaspu! :D
hahaha, e da je meni velika kuhinja i ostav, bilo bi tu mjesta za pokoju teglu za i vas :)
ja zaista volim kuhati, kuham od svoje 11 god, tako da mislim da sam zanat ispekla, a kad volis jesti i imas kome kuhati, to je predivan osjecaj, samo sto moram poceti payiti na visk kg, poceli se ljepiti, valjda s godinama :D


naravno da je kompliment... i ja sam majka, kuham, ali nista ovako spektakularno :oops: :D

jos jednom, svaka ti cast :)
Avatar
zena21
 
Postovi: 7092
Pridružen/a: 07/04/2006 11:02

PostPostao/la danas dana 07/09/2007 16:26

hadzinica je napisao/la:da ne zaboravim, napravila i pokoju rogu, pukle za dan.. valja mi vrecu kupit :-D uhhh sto volim ovo vrijeme, nekakv me elan spuca samo bi kuhala hiihihhi

slika



jesi imala i domaceg sira sa strane... uuhhh... nema NISTA bolje... NJAM :-) :-) :-)
Avatar
danas
 
Postovi: 18903
Pridružen/a: 11/03/2005 20:40
Lokacija: 10th circle...

PostPostao/la Ergot dana 07/09/2007 16:26

Kuhao kineske rezance sa kiselo-slatkom piletinom. Fotiæ nemam, na¾alost. :sad:
Avatar
Ergot
 
Postovi: 1025
Pridružen/a: 28/03/2004 00:00
Lokacija: dislocation

PostPostao/la dacina_curica dana 07/09/2007 16:34

ja sam sinoc konacno nesto skuhala (obecavam nisam nikoga otrovala), tj. przila sam purece snicle panirane u japanskoj panko prezli (da budu fino "hrskave"), gnocci u sosu od friskog paradajza, basilikuma i maslinovog ulja (sa malo friske mocarele) i sparglu zapecenu u rerni sa malo maslinovog ulja (so i biber naraFno)......i ne uslikah jer mi je bilo mrsko servirati u fini tanjir (inace jedem "s' nogu" u zadnje vrijeme)....uslikam sledeci put :-)
Avatar
dacina_curica
 
Postovi: 5829
Pridružen/a: 17/11/2006 21:24
Lokacija: pored kofera......pakujem se lagano :)

PostPostao/la dacina_curica dana 07/09/2007 16:43

sparglu sam prvi put sinoc pravila (vidjela na tv-u i cinilo mi se jednostavno pravo - ono kao, to mogu i ja napraviti :-) ) i ispala je super :D ......samo je ocistila (tj. odsjekla krajeve jer su nekako "drveni") i stavila u pleh, namazala maslinovim uljem, malo (krupne) soli, malo friskog bibera i zapekla u rerni kratko (samo da malo "uhvati")...sledeci put stavljam slike :D
Avatar
dacina_curica
 
Postovi: 5829
Pridružen/a: 17/11/2006 21:24
Lokacija: pored kofera......pakujem se lagano :)

PostPostao/la Leonid Breznjev dana 07/09/2007 22:15

vidim, rasturate svaka cast i hiljade komplimenata za sve vas! hadzinice one paprike mi plaho fajne! :D :D

dacina curice, jesi ogulila sparuge? mora da si ih plaho platila, ili su drvene jerbo im je davno senzona prosla.. cccc! :D


nego, pochirana pastrmka (65° - 80°) na limunu i fondu od ribe.. bareni krompir i naravno sezonsko pareno povrce.... paradaiz, bazilikum na ulju od susama...


slika



:D :D
Leonid Breznjev
 
Postovi: 5323
Pridružen/a: 04/11/2006 04:32
Lokacija: Kamenskoje

PostPostao/la dacina_curica dana 07/09/2007 22:29

kao i uvijek svaka cast Arslane, uvijek se postidim kad vidim ove tvoje slike i probam porediti sa mojim izmisljotinama :-) :-) :-)

BTW spargle su bile za lijeka skupe ali su takodje bile pravo ukusne tako da je vrijedilo :D (i nisam ih gulila komplet nego samo malo onim cudom za guljenje krompira) :-)

sutra pravim buhtle (hadzinica me je "zarazila") :-) :-) :-)
Avatar
dacina_curica
 
Postovi: 5829
Pridružen/a: 17/11/2006 21:24
Lokacija: pored kofera......pakujem se lagano :)

PostPostao/la Leonid Breznjev dana 07/09/2007 22:53

dacina_curica je napisao/la:kao i uvijek svaka cast Arslane, uvijek se postidim kad vidim ove tvoje slike i probam porediti sa mojim izmisljotinama :-) :-) :-)

BTW spargle su bile za lijeka skupe ali su takodje bile pravo ukusne tako da je vrijedilo :D (i nisam ih gulila komplet nego samo malo onim cudom za guljenje krompira) :-)
hvala curice! hvala!

zelene ili bijele sparuge? :D :D preporucujem, iako nije senzona sparuga, da nabavis sebi "sauce bernaise" ako ne znas sama napraviti.. prelij po sparugama koje ces prije toga samo obariti (ubaciti u kljucalu vodu samo par minuta a zatim namah u ledenu vodu) malo proprziti na puteru i osjetices sta znaci prava slast! :D :D i pripazi se cojeka ti u tebe kasnije! :D :D
Leonid Breznjev
 
Postovi: 5323
Pridružen/a: 04/11/2006 04:32
Lokacija: Kamenskoje

PostPostao/la dacina_curica dana 07/09/2007 22:59

juce sam pravila zelene, a vidjela sam da ima i bijelih kupiti.....probacu te sljedeci put (sto ce biti uskoro jer su mi se pravo svidjele)......a bernaise cu kupiti jer nisam bas nesto spretna kad su sosovi u pitanju...vazda nesto kipi, zagori :-) :-) :-)
Avatar
dacina_curica
 
Postovi: 5829
Pridružen/a: 17/11/2006 21:24
Lokacija: pored kofera......pakujem se lagano :)

PostPostao/la danas dana 07/09/2007 23:07

ne sos kupovat :roll: :roll: :roll:
Avatar
danas
 
Postovi: 18903
Pridružen/a: 11/03/2005 20:40
Lokacija: 10th circle...

PostPostao/la dacina_curica dana 07/09/2007 23:08

dajdzinice ne znam ja to napraviti....vazda mi ti kremasti sosovi zagore :sad:
Avatar
dacina_curica
 
Postovi: 5829
Pridružen/a: 17/11/2006 21:24
Lokacija: pored kofera......pakujem se lagano :)

PostPostao/la Leonid Breznjev dana 07/09/2007 23:41

dacina_curica je napisao/la:dajdzinice ne znam ja to napraviti....vazda mi ti kremasti sosovi zagore :sad:
sauce bernaise se i ne stavlja direktno na vatru, nego se poshira, curice.... max. tem. 80° i to naravno indirektna toplina!

recimo u ovakvom posudju.. dole je voda i zagrijava gornju posudu sa parom! nema da zagori..

slika


a i inace kad pravite crem sose, nemoj plaho topline..
Leonid Breznjev
 
Postovi: 5323
Pridružen/a: 04/11/2006 04:32
Lokacija: Kamenskoje

PostPostao/la Zhaba dana 08/09/2007 01:15

Arslan je napisao/la:
dacina_curica je napisao/la:dajdzinice ne znam ja to napraviti....vazda mi ti kremasti sosovi zagore :sad:
sauce bernaise se i ne stavlja direktno na vatru, nego se poshira, curice.... max. tem. 80° i to naravno indirektna toplina!

recimo u ovakvom posudju.. dole je voda i zagrijava gornju posudu sa parom! nema da zagori..

slika


a i inace kad pravite crem sose, nemoj plaho topline..

Sta ti sve znas...ako ces mi kuhati "zenim" te odmah :D :D :D
Zhaba
 
Postovi: 4164
Pridružen/a: 19/11/2006 00:24

PrethodnaSljedeća

Natrag na Umjetnost življenja

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.