Moderator/ica: NIN
dottore je napisao/la:Da li ima neku drugu obavezu osim skole ?
Mislim, necu da kazem da je upao u lose drustrvo, ali moze biti da je sa nekim ko ima slicno misljenje. Treba mu jakog treninga-fizickog napora, novog drustva koje ce mu pomoci da promijeni misljenje....
Alma_71 je napisao/la:Registrirala sam se na ovaj forum u nadi da ce mi neko pomoci da rijesim ovaj problem koji postaje sve gori i gori.Naime, ja sam majka decka od 17godina koji pohadja gimnaziju.Prve dvije godine je redovno ucio, tu i tamo bi napravio neki izostanak, ali nista strasno..malo mu je falilo da prodje odlicnim.
Ali ove godine se naglo promjenio, postao je jedan od najgorih u razredu.Ne uci nikako, moram ga uvijek podsjecati na to.Dok je jedan dan navodno "ucio", ja mu banem u sobu da vidim kako ide, a on drzi knjigu u rukama, u knjizi mobitel i slusalice u usima.Isla sam kod razrednice nekoliko puta na razgovor, ali ni ona nema ideju sta bi moglo biti s njim te mi je rekla da u skoli vise ne radi nista, vecinu caseva "prespava" u zadnjoj klupi.Ima vec 14 jedinica i jedan neopravdan cas ga dijeli od snizavanja vladanja na 3.Razgovarala sam sa njim zajedno s muzem i pitala ga sta se desava, zasto ne uci, a on mi je ovako odgovorio:"A de ti meni reci sta ja imam od ucenja.Zasto da ucim, ionako mi ovo nikad nece trebati u zivotu"Pitam ga dalje pa koji ces fakultet upisati s ovakvim ocjenama, a on mi rece da je fakultet potpuno gubljenje vremena i da nema sanse da on provede 6 godina uceci.
Eto, to je to ukratko.Ako neko zna bilo kakvo rijesenje, neka napise.Ja sam sve pokusala, na kraju mi je doslo da odem ka psihijatru sa njim, ali mislim da bi to pogorsalo stanje.
a ako budete nesto htjeli na silu, onda ce tek krenuti sve niz brdo

)casanova123 je napisao/la:
Ovo sve govorim, jer sam bio i ja nedavno u jednoj ovakvoj situaciji, iako ja nisam nikad tako bio nezainteresovan za fax i skolu.. Dosao sam u drugu zemlju da studiram, troseci pare koje su moji roditelji stejeli posljednjih 15 godina radeci.. Odjednom kada dodjes ovdje, dobijes slobodu(raspustis se, nema vise onog lanca zvanog roditelj).. poceo ludjacki izlaziti..drugi jezik, druge zene, nepoznato slatko, neprestani provod, ludorije, ali nema mame da ti opere, da ti skuha, nema tate da ti drzi predavanja, muka ti vise od mcd i od donera.. nakon vise od mjesec dana, shvatio sam da sam potrosio vise nego sto mi je bilo planirano da potrosim za 4-5 mjeseci(u EU u kada pretvorite to u eure, nije to malo para).. onda sam bio konstantno gladan.. depresija te opali kad udjes u sobu kad vidis rusvaj..pa pospremis onda sve redom, pa nadjes neki poslic, pa se eto kao namaknu neke pare, pa stanes za mjesec dana opet na noge, pa se vracaj u zivot.. shvati ccovjek veoma brzo kada glad dodje na vrata, da ne moze da bude konstantna zezancija cijeli zivot..

Ambrozija je napisao/la:Mozda razgovarati sa skolskim pedagogom ili psihologom. To su ipak strucni ljudi koji bi mogli dati preciznije odgovore ako se nesto ozbiljno desava, poput uzimanja droge i slicno, kao sto je gore navedeno.
Epitop je napisao/la:Pusi travu 100% (mozda jos nesto teze da uzima) iako svaki roditelj ne zeli to priznati misleci da je njegovo dijete sjajno i posebno malo to provjerite s kim se druzi, da'l dolazi kasnije iz skole ili od ranije odlazi u skolu (sve se to radi da bi se zapalio koji joint u medjuvremenu), posebno ta nezainteresovanost i "filozofska" naklapanja kako mu ne treba fakultet u zivotu...sretno

Znaci obisao si BECKE KAFANE![]()
![]()
![]()

Evo i jedan video koji je po meni jako OK koji je mozda i on vidio Alma_71 je napisao/la:Registrirala sam se na ovaj forum u nadi da ce mi neko pomoci da rijesim ovaj problem koji postaje sve gori i gori.Naime, ja sam majka decka od 17godina koji pohadja gimnaziju.Prve dvije godine je redovno ucio, tu i tamo bi napravio neki izostanak, ali nista strasno..malo mu je falilo da prodje odlicnim.
Ali ove godine se naglo promjenio, postao je jedan od najgorih u razredu.Ne uci nikako, moram ga uvijek podsjecati na to.Dok je jedan dan navodno "ucio", ja mu banem u sobu da vidim kako ide, a on drzi knjigu u rukama, u knjizi mobitel i slusalice u usima.Isla sam kod razrednice nekoliko puta na razgovor, ali ni ona nema ideju sta bi moglo biti s njim te mi je rekla da u skoli vise ne radi nista, vecinu caseva "prespava" u zadnjoj klupi.Ima vec 14 jedinica i jedan neopravdan cas ga dijeli od snizavanja vladanja na 3.Razgovarala sam sa njim zajedno s muzem i pitala ga sta se desava, zasto ne uci, a on mi je ovako odgovorio:"A de ti meni reci sta ja imam od ucenja.Zasto da ucim, ionako mi ovo nikad nece trebati u zivotu"Pitam ga dalje pa koji ces fakultet upisati s ovakvim ocjenama, a on mi rece da je fakultet potpuno gubljenje vremena i da nema sanse da on provede 6 godina uceci.
Eto, to je to ukratko.Ako neko zna bilo kakvo rijesenje, neka napise.Ja sam sve pokusala, na kraju mi je doslo da odem ka psihijatru sa njim, ali mislim da bi to pogorsalo stanje.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.