karanana je napisao/la:moras desni klik na sliku pa na properties pa onda copy/paste lokacije u novi window da ti se otvori citava mapa.
znaci, osim na sjevernom dijelu ratista, na brdu zuc, za citavo vrijeme rata nigdje drugo iznutra nije oslobodjen niti centimetar podrucja, dok je izgubljen veci dio teritorija na zapadnom dijelu. jeli istina da je podrucje grbavice bilo najmirniji dio sarajevskog ratista bez pjesadijskih napada sa jedne ili sa druge strane? izuzimam granate i snajperska djelovanja naravno.

karanana je napisao/la:jeli istina da je podrucje grbavice bilo najmirniji dio sarajevskog ratista bez pjesadijskih napada sa jedne ili sa druge strane? izuzimam granate i snajperska djelovanja naravno.
, već negdje od kraja 1993-e, pa su silni tuneli( koje i sad zavezanih očiju mogu locirati) bili samo spomenik na jednom od najuvrnutijih dijelova linije u Sarajevu.Istina je i da VRS nikad nije saznala gdje smo tačno bili u određenom periodu , na tom dijelu, niti da smo ih većinu vremena gledali kako šetaju misleći da su "balije" daleko.Konkretno mislim na ulicu Ljubljanska i Beogradska u čitavih nekoliko mjeseci.nexo je napisao/la:Ipak, mislim da je u pitanju Savrseni krug, pokojnog Ademira Kenovica iz '97. Troskok nisam gledao, ali sumnjam da bi Vuletic kopirao ideju kolege i uz to, bivseg komsije!
dr.gog je napisao/la:Betand je napisao/la:tačno je tako , a kako ste sigurni da je snajperista arbije bih samo vojnike skidao? okle tolika sigurnost? to mi fini oni nisu ? de ba..
Đubre i pokvarenjak je ista osoba koju god uniformu da je nosio.Đubre i ratni zločinac u uniformi ABIH, sa snajperom PASP, je vođen nekim svojim zlom, hladnokrvno ubio dvoje djece, dvije nedužne djevojčice, na Grbavici.Zločin je bogato, i sa perverznim beskonačnim ponavljanjem, iskoristila SRNA na čelu sa mrtvim ratnim zločincem Ristom Đogom, novinarom RTRS, čime je u dijelu stranih medija nanesena nikad izbrisana mrlja Armiji BIH i Specijalnoj jedinici MUP-a.
Po direktnoj naredbi Izetbegovića( koji je bio uzbihuzuren , vjerovatno, protestima stranaca), đubre je premlaćeno, svezano i poslano u zatvor.
Nakon toga, nanesena je sramota sa suđenjem, gdje je utvrđeno da je zločinac bolestan i nesposoban da odgovara za svoj postupak u punoj mjeri, te je nakon kratkog vremena oslobođen.I pored svađa i protesta osoba koje su znale činjenice, đubre je izašlo na ulicu kao slobodan čovjek.Nikad se nije pokajao, porekao djelo i otvoreno se smijao, kao što se bezumnik uvijek smije zlu kojem napravi.
Lično. imao sam želju za prilikom u kojoj bih ga predao u ruke pripadnika jedinice vojvode Slavka Aleksića, bez imalo grižnje savjesti.I dan danas mislim isto i krivo mi je jer niko nije imao m..a da zločinca kazni primjerenom kaznom.
Nije mi, nažalost, poznato gdje je danas, a nadam se da će ga , po kraju bjednog života, stići presuda kojoj niko nikad nije umakao.
keep it real je napisao/la:Chisum je napisao/la:Sjecam se na pocetku rata, kada smo jos uvijek bili u fazonu podjebavanja preko motorola s chobanima, ufatimo lika na kanalu, cetnik, kao Rade se predstavio, i danas se sjecam (nadam se da je poginuo ili barem tesko ranjen), pisa se od smijeha nakon sto su dvije zene na Dobrinji bukvalno isfasirane rafalima snajpera, hvali se kako ih je otipovao... I sta da radis konju kada bi ti dosao u ruke... pa ja sam ne znam sta bi mi sve padalo na pamet... sve gore od goreg.
da taj "rade" nije malo srao ? ja kolikom znam vrs nije imala snajperskih pusaka iz kojih su pucali rafalno , ustvari ne znam ni za jednu vojsku da koristi automatske snajper puske i pucaju rafalno . rafalnim pucanjem se gubi preciznost , ko je pucao rafalno iz automatske zna o cemu pricam . obicno zadatak snajperiste je da gadja mete koje nemogu pogoditi obicni pjesadinci svojim puskama , obicno zbog dometa ili velicine mete .
ako grijesim izvinjavam se .
Chisum je napisao/la:
P.S.
Meni se ne moras izvinjavati... To sto je neprijateljski vojnik pucao po meni ili mojim saborcima, to je najmanje zlo prosloga rata... Mi smo bili vojnici pa su, valjda, medju nama postojala neka druga pravila. Rat je rat, jebiga.
Nego, ako ti se vec izvinjava nekome, nakon sto si se zabrinuo, jer - kako to, aman, rafal, a optika - izvini se civilima, djeci koja i danas po tijelu nose oziljke da ih potsjete na vrijeme kada im je Rade, ili neko slican njemu, prekinuo djetinjstvo, ili, da ne kazem, onima koji su od istog zla gubili zivote, kojih danas nema.
Takvih je ovaj grad pun.
BHCluster je napisao/la:To ovaj sijac?
,.....valjda sto nisu izasli na brda sa bolesnicima,....koji su sve godine ubijali i razarali Sarajevo i sarajlije u njemu....Bosnolog je napisao/la:BHCluster je napisao/la:To ovaj sijac?
Ovo ti je Eduard Limonov,bratsko ideioloski bolesnoumni promotor velikosrpstva ,inace ruski pisac po uzoru na Momu Kapora ,Zlobicu Cosica i ostale bolesnike,....koji je cesto organizova i promovisao ideolosko-bolesna dijela pisopije Dabica u Rusiji,.....na snimku se vidi taj zloglasni i cuveni sijac smrti sa optikom od koga je najveci broj civila u gradu i pobijen ne racunajuci granate minobacaca i artiljerijskih haubica,.....Dosao da digne moral dabicevim stakorima i da junacki da doprinos u stvaranju genocidnog brloga pucajuci po gladnim, zednim,promrzlim,izmucenim sarajevskim logorasima to jest civilima u okruzenom gradu,onako s brda pa sta got ubije za njega je uspjeh,jer sve je dole u tom gradu za nijh bila legitimna meta ,.... bez obzira sto medu tim nesretnicima ima i srpskih pacenika,onih sto su odbili biti dio njegove ideologije i ostali braniti svoj grad i pravdu, patiti i ginuti u redovima za vodi,hranu ili izlazak na ulice ,.....oni su bili nevazni za Dabiceve bolesnike kao i kolateralna steta tzv.Alijini Srbi ili izdajnici kako ih je Dabic cesto zvao![]()
![]()
![]()
,.....valjda sto nisu izasli na brda sa bolesnicima,....koji su sve godine ubijali i razarali Sarajevo i sarajlije u njemu....
Vidim da ti ovaj gore You tube link ne radi,ali evo ti ovaj,nadam se da bi on trebao da radi,...... http://www.youtube.com/watch?v=kcCFJAfL ... r_embedded
duplooooo21 je napisao/la:Bosnolog je napisao/la:BHCluster je napisao/la:To ovaj sijac?
Ovo ti je Eduard Limonov,bratsko ideioloski bolesnoumni promotor velikosrpstva ,inace ruski pisac po uzoru na Momu Kapora ,Zlobicu Cosica i ostale bolesnike,....koji je cesto organizova i promovisao ideolosko-bolesna dijela pisopije Dabica u Rusiji,.....na snimku se vidi taj zloglasni i cuveni sijac smrti sa optikom od koga je najveci broj civila u gradu i pobijen ne racunajuci granate minobacaca i artiljerijskih haubica,.....Dosao da digne moral dabicevim stakorima i da junacki da doprinos u stvaranju genocidnog brloga pucajuci po gladnim, zednim,promrzlim,izmucenim sarajevskim logorasima to jest civilima u okruzenom gradu,onako s brda pa sta got ubije za njega je uspjeh,jer sve je dole u tom gradu za nijh bila legitimna meta ,.... bez obzira sto medu tim nesretnicima ima i srpskih pacenika,onih sto su odbili biti dio njegove ideologije i ostali braniti svoj grad i pravdu, patiti i ginuti u redovima za vodi,hranu ili izlazak na ulice ,.....oni su bili nevazni za Dabiceve bolesnike kao i kolateralna steta tzv.Alijini Srbi ili izdajnici kako ih je Dabic cesto zvao![]()
![]()
![]()
,.....valjda sto nisu izasli na brda sa bolesnicima,....koji su sve godine ubijali i razarali Sarajevo i sarajlije u njemu....
Vidim da ti ovaj gore You tube link ne radi,ali evo ti ovaj,nadam se da bi on trebao da radi,...... http://www.youtube.com/watch?v=kcCFJAfL ... r_embedded
Imali negdje cjeli video ovoga svega..?? I odakle je ovo snimano dje se nalazile ove fukare na ovom snimku???
) koji se bore ne bi li se vratili u svoj grad te ga oslobodili od Turaka" razgrnuli kolo, ori se pjesma (neki uzas kao sa ovog videa). duplooooo21 je napisao/la:Sta je bilo stim svabom jeli ostao iza linija?? jel se pojavio opet??
znam da je na kosovu jedan svabo snajperista bio imo je ogromni snajper neki specialni.. bas sam gledo na televiziji kaze prvo ubije vodju grupe pa onda ostale..
neznam koji je snajper bio ali nesta veliko skroz cak je mogo sa velike daljine da puca precizno mislim kada te pogodi taj stroj da ti otkine glavu skoz, metak mu je veci od mitraljezkog..
Shiptari su mu tako zahvalni da su mu dali jednu veliku srbsku kucu, mislim da i dan danas dole zivi i da je albanku ozenio..

dr.gog je napisao/la:Kraj rata je dočekan tako da je linija između Armije i VRS na tom dijelu bila toliko zamršena da je postala predmet proučavanja na vojnim akademijama( zbog činjenice da su se vojnici nerijetko mimoilazili na razdaljini od 2 metra, konkretno u Ljubljanskoj i Bg-skoj).

Dile je napisao/la:sjecate li se scena navijanja... jedno po jedno pretrcava sajper zonu, a ostali u zaklonu navijaju...

Natrag na (H)istorija/povijest
Trenutno korisnika/ca: Rottweiler i 2 gostiju.